FUDBAL

Sudija koji ne zna na sat ima objašnjenje: Završio bih u kovčegu, Bog mi je rekao da sviram kraj

Đani Sikazve, sudija koji je 12. januara napravio skandal na Afričkom kupu nacija odsviravši ranije kraj na utakmici Tunisa i Malija, ima opravdanje za svoj postupak.

On je prvo dunuo u pištaljku u 85. minutu, na opomenu da nije vrijeme, označio je nastavak meča, pa opet svirnuo kraj par sekundi prije steka 90. minuta.

Na konferenciji poslije utakmice, zvaničnici Afričke fudbalske konfederacije naredili su da se odigraju dodatni minuti, ali su razočarani i bijesni Tunišani koji su izgubili 1:0, odbili zahtjev.

U svakom slučaju, čovjek o kojem su brujali mnogi svjetski mediji, nekoliko sedmica kasnije, oglasio se objašnjenjem za svoj postupak. Koliko ubjedljivim, procijenite sami.

– Doktori su mi rekli da temperatura mog tela ne pada. Da je prošlo još malo vremena, završio bih u komi i to bi bio kraj. Bog mi je rekao da prekinem meč. On me je spasio – rekao je Sikazve za BBC.

Nastavio je priču čovjek koji u sudijskom CV-ju ima još nekoliko neprimjerenih odluka i poteza.

– Viđao sam ljude kako se sa dužnosti van zemlje vraćaju u sanduku i ja sam mogao tako da se vratim. Imao sam sreće što nisam završio u komi. Onda bi priča bila potpuno drugačija – zaključio je arbitar.
Krovna organizacija afričkog fudbala nije izrekla nikakvu sankciju Sikazveu pošto je pet dana nakon incidenta bio u VAR-sobi na meču Gabona i Maroka, prije nego što se konačno vratio u rodnu Zambiju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: zweefparasols met voet
Back to top button