BIHRUKOMET

Simon Mrda – Slavijin rukometni dijamant koji će se brusiti u Šamotu

Talentovani rukometaš iz Istočnog Sarajeva Simon Mrda srećan je zbog prelaska u Šamot, jer smatra da će u Aranđelovcu imati priliku da napreduje i na koncu ispuni potencijal koji neosporno posjeduje.

On se ove zime rastao sa sarajevskom Bosnom čiji je bio član prethodnih godina i sa kojom je igrao Premijer ligu, ali istovremeno i za matičnu Slaviju, pošto je u prethodnoj polusezoni je nastupao na dvojnu registraciju. Iako je imao dosta ponuda iz Premijer lige, procijenjeno je da bi za njegov razvoj najbolja sredina bila klub iz Aranđelovca.

– Volim izazove, ali prije svega sportsko usavršavanje i napredovanje bili su razlozi za donošenje ovakve odluke. Uslove koje mi je ponudio Šamot na čelu sa trenerom Jedoksićem, meni kao mladom igraču su u ovom trenutku bili najkvalitetniji, rekao je za naš portal Simon Mrda.

On već neko vrijeme trenira sa svojim novim saigračima.

– Što se tiče prvih utisaka, jako sam se dobro uklopio i ekipa me je dobro prihvatila. Cilj mi je da u ovoj polusezoni opravdam očekivanja trenera Slobodana Jedoksića i ekipe te da postignemo što bolji rezultat u nastavku takmičenja. Arkus liga je jako kvalitetna i sigurno da će veliki broj ekipa tražiti što bolji plasman. Naravno, Šamot je jedna od njih – rekao je Mrda.

Njegovo igranje sa seniorima pomoglo je i u bržem rukometnom odrastanju.

– Sa 14 godina sam prvi put zaigrao za seniorski tim i sigurno da sam imao priliku da brže stasavam i da mnogo učim od starijih igrača – naglasio je.

Odluka da pređe u Šamot nije donesena tek tako. Jedoksić kaže da je na kampu Ratka Nikolića prepoznao talenat ovog rukometaša, te da je predložio upravi njegov angažman.

– Rukometni kamp “Ratko Nikolić” koji se već pet godina organizuje u Vrnjačkoj Banji i u kojem sam angažovan od samog početka kao stručni rukovodila, bio je spona između Simona i mene kao trenera. Prateći njegov rad na kampu i radeći sa njim odmah sam zapisao njegovo ime i evo prošlog ljeta sam predložio upravi da ga dovedemo u Aranđelovac. Dogovor smo postigli onog trenutka kada je Simon donio odluku da želi promijeniti sredinu – rekao je Jedoksić.

Kako kaže, same igre nisu presudan faktor u njegovom dovođenju, ali su potvrdile da na ovog momka treba obratiti pažnju.

– Mladost i posvećenost rukometu, kao i želja za napredovanjem, presudili su da krenemo zajedno ka njegovom daljem usavršavanju. Puno zadataka je ispred nas i radićemo istovremeno na više segmenata kada je u pitanju i fizička i tehničko-taktička priprema. Cilj nam je da se pomenuti elementi podignu na viši nivo individualne pripreme, kako bismo kroz utakmice to na neki način i verifikovali. Cilj nam je reprezentacija i zbog toga moramo da dođemo u tačku dominacije u okviru svog godišta, a kako sada izgleda mislim da ćemo uspjeti da Simon napravi i iskorak više ka starijoj selekciji. Mi treneri smo skloni da često prećutimo odgovore na neka pitanja. Mladost je njegova snaga, volja i želja. Nemam pravo kao trener da sputavam njegove specifičnosti, ali imam obavezu da mu pomognem u tome da ih iskaže, kao i da ga usmjerim i obučim za ono za šta je trenutno fiziološi i biološki sazreo. Znate i sami da je dijamant potrebno izbrusiti da bi postao dijamant – zaključio je Jedoksić.

Mrda je još prije godinu i po boravio u kampu pionirske reprezentacije Srbije, a nada se i da će dobrim igrama sebe preporučiti ponovo za pozive.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button