EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

ZVANIČNO: Obamejang je Barsin

Barselona je danas zvanično obavijestila javnost da je potpisala ugovor sa Pjerom-Emerikom Obamejanom. Dosadašnji fudbaler Arsenala je stavio potpis na ugovor sa Barsom do ljeta 2025. godine, a dolazi kao – slobodan igrač.

Neobičan dogovor su postigli Arsenal, Barselona i Obamejang, pošto su Englezi pustili Gabonca da ode kao slobodan igrač, a u tom slučaju vremenski limit za prelazni rok za njega ne važi. Samo, tek ćemo videti kako će se gigant sa Nou Kampa odužiti Tobdžijama na ovaj džentlmenski gest…

Uglavnom, Obamejang je stavio paraf na ugovor do 30. juna 2025. godine, s tim što će mu od ljeta 2023. važiti otkupna klauzula na 100.000.000 evra.

Što se tiče dolaska Obamejanga u Barselonu, španski mediji su otkrili neke zanimljivosti. Recimo, u februaru 2016. godine je u intervjuu pričao kako je okorjeli navijač Real Madrida.

– Prije nego što je umro 2014. godine, obećao sam dedi da ću jednog dana igrati za Real Madrid. Dao sam mu riječ, iako znam koliko je to teško ostvarivo, ali imam to obećanje u glavi, pričao je Gabonac.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button