KOŠARKAREGION

Željko Obradović: Partizan je za mene raj!

Novinari Mundo Deportiva su iskoristili gostovanje Partizana u Badaloni da naprave opširan razgovor sa najtrofejnijim trenerom Evrope. U intervjuu Obradović se prisjetio perioda kada je predvodio Huventud, a pokušao je da objasni zbog čega je ljetos prelomio da se vrati na mjesto gdje je počeo trenersku karijeru prije 30 godina.

– Uvjek mi je drago kada vidim prijatelje. Bio sam ovdje samo jednu godinu, ali vrlo brzo sam se bio adaptirao na grad i klub. Imao sam kuću u blizini Badalone. Punih 20 godina sam svako ljeto dolazio, rekao je Željko Obradović.

Šta vama znači povratak u Partizan?

– To je moj klub. Kada se otvorila mogućnost da se vratim, razgovarao sam sa prijateljima i familijom jer sam htio da čujem njihovo mišljenje. Veoma sam srećam jer sam se vratio poslije 30 godina i to u mlad tim baš kao što je to bio prije tri decenije.

U Partizanu ste pokorili Evropu prvi put. Bilo bi idilično da 10. trofej osvojite baš sa Partizanom?

– To je u ovom momentu previše. Pričati o tome je smiješno… insistiram da smo mi vrlo mlad tim. Pred nama je Evrokup, a cilj je da se vratimo u Evroligu. Poslije toga ćemo da vidimo za dalje. Na mnoga pitanja još uvijek moramo da odgovorimo, pričati sada o titulama u Evroligi je smiješno.

Nastavio je Obradović da priča o Partizanu:

– Znam da je mnogim ljudima bila nejasna moja odluka da se vratim u Partizan. Očigledno ne razumiju šta je to ljubav, ne razumiju šta osjećam prema Partizanu. Osjećam se komforno u radu sa mladim igračima. Za mene je to raj, istakao je Obradović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: brians club
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button