FUDBALREGION

Stankovićev rezime priprema: ČISTA PETICA!

Iza Crvene zvezde su pripreme koje su u kompletu odrađene u Turskoj. Igrači srpskog šampiona proveli su „u cugu“ tri sedmice u hotelu Kalista. Vjeruju svi na Marakani da je Dejan Stanković sredio ekipu za šampionsku trku sa Partizanom, te dvomeč u osmini finala Lige Evrope.

Bilo je lijepih momenata u sudarima sa Šahtjorom (2:3), Mariborom (1:1) i austrijskim LASK-om (2:1), ali i problema. Međutim, Zvezdin šef stručnog štaba je zadovoljan. Govorio je o mladim igračima, kao i aktuelnom prelaznom roku tokom kojeg je Zvezda postala jača za Pičinija i Ohija.

– Normalno je da je protiv Šahtjora bio dosta jači intenzitet nego na prethodnim utakmicama, jer je dosta vremena prošlo. Protiv Maribora je bio nešto slabiji ritam, jer smo tek počeli sa pripremama tada, dok je protiv LASK-a već mogao da se vidi napredak. Protiv Šahtjora je bila generalna proba i zadovoljan sam. Da li ćemo igrati sa četiri, pet ili šest u odbrani, to uopšte nije važno. Bitno je da znamo šta radimo na terenu u svakom momentu. Imena i postave uopšte nisu bitni, već je važno da imamo naš identitet. Neka svako nastavi da daje svoj maksimum. Svi oni znaju šta treba da urade na terenu. Ne vjerujem da će bilo ko od njih dobiti neke druge zadatke nego one gdje mi smatramo da mogu da daju svoj maksimum. Treba da se osjećaju komotno dok igraju, kao i do sada. Ne vjerujem da će bilo kome biti lakše niti teže, nego da sada. Pripreme su dakle protekle veoma dobro, kompletan utisak je čista petica, rekao je Dejan Stanković.

Zadovoljan je Stanković pojačanjima, posebno je u oči upao napadač Ohi sa tri gola.

– Zadovoljan sam. Došli su Ohi i Pićini što predstavlja dva velika pojačanja za našu ekipu. Što se Ohija tiče, ne može jedan da iskoči, ako cijeli tim radi za njega. Ohi je prije svega jedan inteligentan momak i igrač. Dobro čita šanse i dobro se kreće čita prostor i distance. Radimo u svrhu svih njih, kako bi im što više olakšali igre na terenu. Jeste da sam tražio još jednog igrača, konkretno ime, ali nekad su želje jedno, a mogućnosti drugo. Ne mogu da pričam dok neko ne dođe. Tačno je da sam tražio jedno posebno ime, ali mogućnosti su jedno, a realizacija nešto potpuno drugo. Svakako nije riječ o štoperu. Što se Motike tiče, mi smo prošli pripreme. Vidjećemo kako će se on uklopiti, što se brže adaptira, biće bolje za sve. 

Stanković je za sam kraj napomenuo da je situacija teška, ali da će ekipa na svakom meču ići na pobjedu.

– Mentalitet koji mi spremamo sada je iz utakmice u utakmicu. Na svakoj od njih ćemo ići na tri boda i pobjedu. Sigurno da je teško kada imamo zaostatak, ali moramo dati sve od sebe. Još sam samouvjereniji nego ranije. Idemo na odbranu oba trofeja i nema kalkulacija. Imamo tri i po mjeseca i dovoljno vremena da uradimo nešto veliko za naš klub, kategoričan je na kraju bio trener crveno-bijelih.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 비트코인거래소
Back to top button