ATPTENIS

Dio intervjua koji nije emitovao BBC otkrio nevjerovatnu stvar koja potvrđuje Đokovićev stav

Kako prenose Večernje novosti, BBC nije emitovao cijeli intervju sa Novakom Đokovićem, a ovaj list je uspio da dođe i do preostalih 14 minuta intervjua koji niko nije imao prilike da vidi.

Novak Đoković je upitan “Da li je sve ovo što se desilo uticalo na tebe?”, a odgovorio je:

– Naravno da jeste uticalo! Jedini razlog zbog kog sam hteo da idem u Australiju je Australijan open. Turnir na kome sam bio najuspešniji. Ja volim Australiju. Najveće rezultate koje sam ostvario, tamo sam ostvario. Taj teren u Melburnu… Mislim, oduvek sam imao sjajan odnos sa tamošnjim ljudima, a rezultati svedoče kako sam se osećao. Jako je čudan osećaj… Mislim, oduvek sam poštovao pravila, sprovodio sve neophodne protokole koji su od mene traženi da bih doputovao tamo, pa sam bio tužan što sam morao da odem – rekao je Đoković.

Potom je otkrio nešto što do sada niko nije znao.

– Ja sam bio spreman da ne odem u Australiju, koliko god ja voleo tu zemlju, koliko god voleo da igram tamo. Bila je to veoma teška odluka. Jer, shvatio sam da sa odlukom (o vakcinaciji) koju sam doneo, znao sam da će biti i posledica. A posledice su – da ne idem u Australiju. I, bio sam spreman na to! A onda se desilo da je u decembru, mislim da je druga nedelja decembra bila, stiglo cirkularno pismo da oni koji su nedavno imali kovid mogu da zatraže medicinsko izuzeće od obavezne vakcinacije za dolazak u Australiju…

U TV emisiji BBC se nije moglo čuti ni sljedeća konstatacija, kao i Đokovićev komentar koji je uslijedio:

– Novače, mnogi ne znaju da su tvoja medicinska dokumenta, anonimno, pregledale dvije nezavisne australijske komsije, a da je to potpuno odvojeno od putničke deklaracije, na kojoj se potkrala jedna ljudska greška…

– Vidite, ta greška na dokumentu za dobijanje vize nije napravljena namerno. To su prihvatili i Savezni sud i sam australijski ministar za imigracije. Zapravo, ono što ljudi verovatno ne znaju, to je da ja nisam deportovan iz Australije zato što nisam vakcinisan, ili zato što sam prekršio neka pravila, ili zbog greške u zahtevu za vizu. Sve je to potvrđeno i odobreno od strane Saveznog suda Australije i ministra za imigracije. Razlog zašto sam deportovan iz Australije je što je ministar za imigracije iskoristio svoje diskreciono pravo da mi otkaže vizu jer je mislio da bih mogao da stvorim neko antivaksersko raspoloženje u državi ili gradu. A ja se sa tim stavom uopšte ne slažem – naglasio je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 주식선물
Back to top button