ATPTENIS

“Novak mora da se obrati stručnjaku, neka ga neko ubedi”

Pam Šrajver, nekada treća igračica svijeta, nije oduševljena izjavama Novaka Đokovića.

Svjetski broj jedan je digao veliku prašinu u svijetu tenisa poručivši da trenutno nema namjeru da se vakciniše protiv kovida.

On je rekao i da je spreman da žrtvuje trofeje naspram toga da ima slobodu izbora šta će unijeti u svoje tijelo.

Šrajverova se nada da će Novaka neko ubijediti da promijeni mišljenje.

– Nadam se da bi osoba od povjerenja, neko ko je stručnjak u nauci i medicini, najvjerovatnije neko iz Srbije, mogla da sjedne sa njim i pokaže mu sve, prođe sa njim kroz sve naučne faze koje pokazuju zašto nauka i medicina imaju povjerenje da se nešto sigurno unese u svoje tijelo – izjavila je za BBC.

Amerikanka vjeruje da su njegovi stavovi takvi da negativno utiču na globalnom nivou.

– To je užasno za tenis, nije dobro za njega, a on je neko ko vodi svojim primjerom. Činjenica da ne vjeruje u to, to dovodi mnogo ljudi u njegovoj zemlji i širom svijeta da čine isto – dodala je ona.

Kakve će to posljedice imati po trku za nezvaničnu titulu najboljeg svih vremena, ostaje da se vidi.

– Teško je vjerovati da bi istoriju tenisa mogla da ispiše pandemija i činjenica da je broj jedan odbio da se vakciniše i tako putuje u što je moguće više zemalja. Jedna od stvari koju Novak podvlači je, ‘u ovom momentu’, tako da kasnije, kada pandemija popusti i vidimo joj ciljnu liniju, moći će da putuje slobodnije. Ako mu niko ne dokaže da je sigurno da primi vakcinu, onda će on čekati i igrati na malom broju turnira, gdje mogu da igraju nevakcinisani – zaključila je Pam Šrajver.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button