EUROKUPOVIFUDBAL

Tadić puca od samopouzdanja: Ajaks ide do finala Lige šampiona!

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić vjeruje da njegovi “kopljanici” imaju kvalitet ne samo da poraze Benfiku u osmini finala Lige šampiona (21 čas), nego i da odu do finala elitnog takmičenja, a zašto ne, i da ga osvoje.

Amsterdamski velikan gura impresivnu kampanju u kojoj je osvojio maksimalnih 18 bodova u grupnoj fazi društva najboljih. Lider je Eredivizije, u trci je i pehar u nacionalnom kupu. Sve u svemu, Tadić i društvo ruše prepreke na svim frontovima, a sa stavom da nastave isti posao stigli su i u Lisabon.

Srpski as još se sjeća rana iz 2019. godine kada je Ajaks bio otkrovenje sezone, stigao nadomak završne bitke bez koje je ostao golom primljenim u 95. minutu polufinalnog revanša. Duća se nada da će se njemu i saigračima ova nepravda nekada vratiti.

– Te 2019. možda nismo dobili ono što smo zaslužili. Sada se nadam da ćemo stići do finala. Verujem da ti se nekad kasnije vrati ono što si ranije zaslužio – puca od samopouzdanja Tadić.

Na konstataciju da juriš na finale u februaru, u konkurenciji kontinentalnog fudbalskog krema, možda zvuči preambiciozno, Srbin se ne slaže. Priznaje Dušan da niko u timu trenutno nije fokusiran na majsko finale u Sankt Peterbergu, ali i da nikome ne želi da prizna da je bolji.

– Cilj je samo da prođemo Benfiku, posle ćemo da razmišljamo za dalje. Ali moramo da verujemo da možemo i da osvojimo Ligu šampiona ove sezone. Nismo favoriti naravno, svih 16 timova ima šansu. Neko ima veću, međutim, svi moramo da verujemo da smo mi ti koji će da podignu pehar. Kada igraš za Ajaks, ne smeš da priznaš da neko igra bolji fudbal od toga. Izgubili smo neke utakmice u godinama za nama, ali nisam još vidio tim koji je zaista bolji od nas. Moramo zato da vjerujemo u velike stvari. Ako ne možeš da trpiš stalan zahtjev za visokim nivoom fudbala, onda ne pripadaš Ajaksu. Toliko je prosto – pojasnio je Tadić.

I zaista, morali bismo da se vratimo u 2016. godinu da bismo pronašli LŠ utakmicu u kojoj je Ajaks izgubio sa više od gola razlike. Otkako je Duća stigao 2018. to se još nije desilo. Pozitivna tradicija protiv Benfike je još jedan razlog za optimizam, kao i posljednje iskustvo na na stadionu “Luž”, na kojem je sa Srbijom izborio Mundijal. Prethodno je i u pomenutoj sezoni 2018/19 “poentirao” za remi 1:1.

– Iz Lisabona imam lepe uspomene. Neka tako ostane. Benfika je veliki klub. Stadion je prelep. Ne znam zašto izvlači najbolje iz mene. Možda zbog vremena. A dopada mi se i pritisak kada je važno – zaključio je Tadić.

U istom terminu kada koplja ukrste Benfika i Ajaks (21), megdan će započeti Atletiko i Mančester junajted. Bitku u Madridu bismo mogli da nazovemo okršaj posrnulih. Domaćin je aktuelni španski šampion, ali ove sezone posrće kao rijetko kada prije. Činjenica da se sve češće spominje odlazak ikone Dijega Simeonea sve govori. S druge strane, “crveni đavoli” su u procesu tranzicije već devet godina, od odlaska Ser Aleksa Fergusona, a svaka sezona je preslikana prethodna. Dovode se skupa pojačanja, rezultati po pravilu izostaju, onda se mijenjaju treneri i tako ukrug.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: check it out
Back to top button