EVROPSKE LIGEFUDBAL

Roman Abramovič: Prodajem Čelsi! Sav prihod ide žrtvama rata u Ukrajini

Nisu spekulacije! Roman Abramović zaista je stavio na prodaju Čelsi i to potvrdio zvaničnim saopštenjem!

“Želio bi da se pozabavim onim što mediji javljaju posljednjih dana, a u vezi s mojim vlasništvom nad Čelsijem. Kao što sam mnogo puta dosad rekao, uvijek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba. U trenutnoj situaciji donio sam odluku da prodam klub, jer smatram da je to u najboljem interesu Čelsija, navijača, svih zapsolenih, kao i sponzora. Prodaja kluba neće biti brza, odvijaće se propisanom postupku. Neću tražiti otplatu bilo kakvih kredita. Za mene ovo nikada nije bila stvar novca ili posla, već čista strast prema fudbalu i ovom klubu. Štaviše, dao sam instrukcije svojim ljudima da osnuju dobrotvornu fondaciju u koju će biti doniran sav neto prihod od prodaje. Fondacija će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini. Ovo uključuje obezbjeđivanje ključnih sredstava za hitne slučajeve, kao i podršku dugoročnom radu na oporavku od rata. Molim vas da shvatite da ovo nije bila laka odluka i da me boli što se rastajem od Čelsija na ovakav način. Ipak, vjerujem da je sve to u najboljem interesu kluba. Nadam se da ću moći da posjetim Stamford Bridž posljednji put i da se lično oprostim od svih ljudi. Bila je privilegija biti dio ovog kluba. Ponosan sam na sva naša zajednička dostignuća. Fudbalski klub Čelsi i njegovi navijači zauvijek će biti u mom srcu. Hvala vam”, napisao je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu.

Podsjetimo, Abramovič je Plavce kupio 2003. godine za 140.000.000 funti. Najnoviji izvještaji revizora pokazuju da klub njemu lično duguje preko milijardu i po funti, odnosno da je proteklu godinu završio s deficitom od 145.600.000 funti.

S Romanom na čelu Čelsi je pet puta bio prvak Engleske, uzeo je pet FA kupova, tri Liga kupa, dva Superkupa Engleske, po dvije Lige šampiona i Lige Evrope, jedan Superkup Evrope i FIFA svjetsko klupsko prvenstvo.

Od nedavno Plavci su postali trofejniji klub od Mančester Junajteda kada govorimo o internacionalnim trofejima i ispred njih od engleskih klubova sada je još samo Liverpul.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button