ODBOJKA

ODBOJKAŠI BORCA JURE ISTORIJU I EVROPU: Još jedna pobjeda do ostvarenja snova!

Prije nešto malo više od 20 godina bilo je teško zamisliti da će Odbojkaški klub Borac ovako zasijati. Izabranici Miše Marjanovića nalaze se nadomak ulaska u istoriju. Još samo jedna pobjeda dijeli ih od plasmana u jedan od evrokupova (Kup Cev ili Čelendž kup – u zavisnosti za koje takmičenje ih prijavi OS BiH).

Posljednja prepreka na tom putu, u posljednjem kolu regularnog dijela šampionata je Kakanj 78, sa kojim crveno-plavi u ovom momentu dijele drugo mjesto na tabeli sa 39 osvojenih bodova. Pobjednik dobija sve, Evropu i prednost domaćeg terena u plej-ofu sve do finala. Prvi meč ovih ekipa igran u prvom dijelu sezone u Kaknju, Borac je dobio rezultatom 3:0.

– Bitno je da sami odlučujemo o svojoj sudbini, protiv direktnog rivala na svom terenu, pred našom publikom, šta više poželjeti. Ako smo pravi, a mislim da jesmo, iskoristićemo ovu priliku. Ta prva utakmica koju smo dobili u Kaknju nema veze sa ovom koja nas očekuje u subotu. Drugačije su okolnosti, oni su uhvatili ritam, igraju odlično, a mi ćemo vjerovatno biti oslabljeni neigranjem prvog korektora Marka Kljajića, koji je povrijeđen. Ipak, nema kukanja, igraćemo maksimalno do posljednje lopte! Jako i vrijedno treniramo, s nestrpljenjem očekujemo utakmicu, daćemo sve od sebe da protiv rivala kojeg dobro poznajemo odigramo najbolje moguće i ostvarimo taj istorijski plasman u Evropu. U subotu nema izgovora, samo pobjeda dolazi u obzir, ističe kapiten Borca Borko Ilić i dodaje:

– Sada, više nego ikada nam treba pomoć naših navijača i svih ljudi iz grada koji vole odbojku. Pozivam ih sve da ispune dvoranu Centar do posljednjeg mjesta, a mi ćemo ostaviti srce na terenu i nećemo ih razočarati. Ovo je za nas utakmica sezone, možda i karijera i želimo da na krilima podrške publike koja dođe, zajedno “napadnemo” trijumf i Bože zdravlja slavimo na kraju, rekao je za naš portal Borko Ilić.

Utakmica 18. kola Premijer lige BiH između Borca i Kaknja igra se u subotu 5. marta u banjalučkoj sportskoj dvorani Centar. Početak je u 19.00 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: go now
Back to top button