EVROPSKE LIGEFUDBAL

Švajcarski milijarder: Nude mi Čelsi

Švajcarski milijarder Hansjerg Vis razmišlja o ponudi da kupi aktuelnog šampiona Evrope Čelsi od ruskog milijardera Romana Abramoviča.

– Abramovič trenutno pokušava da proda sve svoje vile u Engleskoj. Takođe sada želi da se riješi Čelsija. Ja sam, zajedno sa još troje ljudi, u utorak dobio ponudu da kupim Čelsi od Abramoviča. Sačekaću još četiri, pet dana da vidim kako će se stvari odvijati – rekao je Vis za švajcarski Blik i dodao – Abramovič u ovom trenutku traži previše. Čelsi mu duguje 2 milijarde funti, ali Čelsi nema novca, pa će onaj ko kupi londonski klub to nadoknaditi Abramoviču.

Švajcarac koji ima 86 godina je rekao da je tačna prodajna cijena još uvijek nepoznata.

– Mogu da zamislim da se pridružim Čelsiju sa partnerima. Ali prvo moram pažljivo provjeriti opšte uslove. Ali ono što već mogu reći je da tako nešto sigurno neću učiniti sam. Ako kupim Čelsi, biće to sa konzorcijumom od šest ili sedam investitora – rekao je Švajcarac.

Evropski prvak Čelsi  je nedavno prešao u ruke dobrotvorne fondacije londonskog kluba pošto se Abramovič povukao zbog rata u Ukrajini.

Abramovič je bio na čelu Čelsija od 2003. godine i u periodu od 19 godine, plavci su pet puta osvojili Premijer lige i dva puta bili šampioni Evrope.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: greasy pink bubba strain
Back to top button