ATPTENIS

Muratoglu: Novak je savršen primjer profesionalca

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, smatra da je Novak Đoković savršen primjer spremnog igrača.

On je rekao da bi mnogi mladi teneri trebalo da se ugledaju na drugog tenisera svijeta u smislu toga kako se održavaju forma i kondicija.

Novak je na striktnoj dijeti tokom karijere i oduvijek je bio jedan od najspremnijih igrača na Turu.

– Proveo je čitav život starajući se o tome da svoje tijelo drži u najboljem mogućem stanju, išao je u detalje o kojima nije niko znao ništa. Kada jednom ručate sa Novakom, shvatite koliko vodi detalja o svakom elementu na njegovom tanjiru, kvantitetu svega, kvalitetu. To je nevjerovatno. On je savršen primjer kako bi profesionalnalac trebalo da se ponaša da bi postao najbolji na svijetu. Opsednut je time – kaže Muratoglu.

Novak je odbio da primi vakcinu i to ga sprečava da igra i na američkoj turneji tokom marta.

Dobar dio javnosti je okrenut protiv njega, ali Patrik kaže da je on mentalno jak da se nosi sa svim problemima.

– Imam mnogo ljudu koji su protiv njega. Svi znamo da je za vrhunskog sportistu teško kada ima mnogo ljudi protiv jer se takmiči na stadionima. Uloga publike je velika, prirodno je da želite da budete prihvaćeni i voljeni. Izjava da ne želi da se vakciniše značila je da će milioni biti ekstremno agresivni prema njemu. Za mnoge ljude koji su mentalno jaki, kad ih napadnete, a on može da se osjeća da je napadnut – to znači da će se više braniti. Ja to zovem takmičarom – zaključio je francuski stručnjak.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button