EVROPSKE LIGEFUDBAL

Nik Kendi priprema ponudu vrijednu 2.5 milijarde za Čelsi

Nik Kendi, britanski trgovac nekretninama rekao je da pregovara o kupovini Čelsija i da nudi 2.5 milijarde funti uz obavezu da obnovi Stamford bridž.

Ovaj četrdesetdevetogodišnji navijač Čelsija rekao je britanskom Telegrafu da „razmatra koje su mogućnosti otvorene“. Naveo je i da je razgovarao sa „većinom uključenih strana“ o mogućnosti podnošenja zvanične ponude.

Nik Kendi i njegov mlađi brat Kristijan su u poslu sa nekretninama, a njihova zajednička imovina procijenjena je na oko 1.5 milijardu funti. Kendijev portparol je već ranije najavio da on razmatra sve opcije:

– Klub zaslužuje stadion prve klase, a gospodin Kendi je neko sa jedinstvenim iskustvom u svijetu nekretnina i bio bi izuzetno vrijedno pojačanje kada je u pitanju ova strana razvoja kluba.

Pregovori koje vodi Kendi ipak su u manje odmakloj fazi od onih koje vodi američki milijarder Ted Boli koji sada čeka odluku Romana Abramoviča o ponudi koju je poslao.

Boli je zapravo u ovoj priči samo jedan od partnera koji žele da kupe Čelsi jer su mu se u zajedničkoj ponudi pridružili švajcarski milijarder Hansjorg Vis i za sada neimenovani biznismen.

Boli, koji ima udio u vlasništvu Los Anđeles Dodžersa, se nada da će dobiti odgovor do 15. marta – dana koji je postavljen kao neka vrsta poslednjeg roka nakon koga će Britanija moći da sankcioniše stotine pojedinaca ukoliko bude usvojen poseban zakon na kome se radi od početka krize u Ukrajini.

Ostaje da se vidi da li će mogućnost usvajanja tog zakona praktično natjerati Abramoviča da donese odluku u narednih nekoliko dana.

Postoje i nagovještaji da je za kupovinu Čelsija zainteresovana i porodica Rikets, vlasnik Čikago Kabsa, ali za tu vijest nema nikakve zvanične potvrde i komentara od strane same porodice.

Pominje se i vlasnik Njujork Džetsa, a za sada se zna i da je turski biznismen Munsih Bajrak ponudio nešto ispod 2.5 miljardi funti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button