FUDBALREGION

Partizan na popravnom ispitu poslije Fejenorda

Fudbaleri Partizana, poslije teškog poraza od Fejnorda u Ligi konferencija (2:5), okreću se Superligi.

Samo dva dana od meča u Humskoj, crno-beli nastavalju borbu za titulu na istom stadionu protiv Napretka iz Kruševca.

Ekipa Aleksandra Stanojevića pokušaće da se oporavi od izvjesne eliminacije iz Evrope i vrati na pobjednički kolosijek, prije puta u Roterdam.

Predstojeću utakmicu Stanojević je iskoristio da uporedi njegov tim sa “večitim” rivalom Crvenom zvezdom, apostrofirajući na dubinu igračkog kadra.

U trenutku dok osjeća pritisak, iako ima dva boda više od aktuelnog šampiona.

– Nama je mnogo teško. Morate da znate i da shvatite da mi nemamo igrače na klupi koje smo platili dva miliona kao što ima naš rival. Mi nemamo igrača reprezentativnog kalibra koji sedi na klupi i menja drugog igrača reprezentativnog kalibra. Nemamo te mogućnosti koje ima naš rival, nemamo taj luksuz, ali imamo zajedništvo i to nas drži. Ta naša atmosfera, jedinstvo u klubu i sve te stvari. Šta znači da menjamo najbolji sastav? Mi dobro generalno guramo i voleo bih da tako nastavimo – rekao je Stanojević.

Napredak u prestonicu Srbije dolazi u lošoj formi, bez ijedne pobjede ovog prolijeća na pet utakmica, uz tri remija. Međutim, “čarapani” su i dalje u plej-of zoni…

– Idemo Partizanu posle teške i dramatične utakmice na domaćem terenu, u kojoj nismo uspeli da pobedimo. Imamo i novih kadrovskih problema, ali to je šansa za one koji su imali manju minutažu, jer svi isto treniraju i čekaju priliku da se dokažu. Gledali smo Partizan u Evropi, primio je pet golova, ne sećam se kad se to desilo i svedoči da i oni znaju da naprave dosta grešaka. Partizan je, ipak Partizan i nije slučajno lider. Ne preti se crno-belima, ali imamo pravo na nadu. Želimo, pre svega, da odigramo dobro i predstavimo se u najboljem svetlu – istakao je trener Ivan Stefanović.

Utakmica 27. kola Superlige između Partizana i Napretka zakazana je za 12.30.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Web Hosting
  2. Povratni ping: apps that pay cash
Back to top button