BIHFUDBAL

Lukić: Sa bodom sa “Koševa” puno smo bliži Evropi

Fudbaleri Borca ispunili su obećanje i sa teškom ispita na “Koševu” vratili se neporaženi, a junak u osvajanju velikog boda bio je kapiten Banjalučana Jovo Lukić, koji je u 59. minutu izjednačio na 1:1.

Domaćin je bio bolji pogotovo u prvom dijeli susreta, nije iskoristio prilike, a onda je uslijedila kazna u režiji korpulentnog napadača “crveno-plavih”.

– Veoma loše smo ušli u utakmicu, već na startu smo primili gol i bilo je potrebno dosta vremena da se vratimo u normalu. Imali su Sarajlije još neke svoje šanse, ali ih nisu realizovali i onda po nepisanom fudbalskom pravili uslijedila je kazna. Upsio sam da izdržim duel, namjestio sam se na šut i pogodio pravo mjesto. Drago mi je što sam biuo strijelac, ali to je manje bitno, važno je da nismo izgubili – naglasio je Lukić.

Za Banjalučane je ovaj bod veoma vrijedna pred treći krug prvenstva.

– Ovaj remi dobija na težini, kada se zna da smo zadržali velikih pet bodova prednosti u odnosu na Sarajevo, koje nam je direktni konkurent u borbi za Evropu. Nije to mala prednost i vjerujem da će naša ekipa, koja raste iz utakmice u utakmicu uspjeti da je zadrži – nastavio je Lukić.

Banjalučani ovog proljeća igraju mnogo ljepše iu raznovrsnije nego u prvom dijelu sezone.

– Teško je reći šta je razlog, ali mislim da je podmlađivanje urodilo plodom. Sada se igra puno više u oba pravca, svi smo tu i u fazi odbrane i fazi napada. Očekujem da se još više uigramo i da to u nastavku sezone bude još bolje – rekao je Lukić.

Za fudbalere Borca nema predaha jer ih već u srijedu od 16 časova na Gradskom stadionu očekuje revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH protiv Tuzla sitija.

– Donijeli smo prednost iz Tuzle od 1:0, ali još ništa nije gotovo. Izabranici Husrefa Musemića igraju odlično ove sezone i moramo još jednom dati sve iod sebe, ako želimo da ovjerimo polufinale. Toga smo svi svjesni i sigurno je da ćemo u srijedu uz pomoć naših vjernih navijača stići do rezultata koji će nas odvesti meću četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju – dodao je Lukić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Automation Testing Tools
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button