FUDBAL

Vlada Velike Britanije osudila skandiranje navijača Čelsija

Vlada Velike Britanije nazvala je “potpuno neprikladnim” da navijači Čelsija skandiraju ime vlasnika kluba Rusa Romana Abramoviča.

Ruski oligarh se suočava sa sankcijama zbog navodne bliskosti sa Vladimirom Putinom.

Početkom marta navijači Čelsija su, na gostovanju Barnliju, uzvikivali ime ruskog oligarha tokom minuta aplauza podrške Ukrajini koju je napala Rusija.

Trener Čelsija Tomas Tuhel se ogradio od ovih postupaka odmah poslije meča.

– Nije bilo vrijeme za to. Ako želimo da pokažemo svoju solidarnost to bi trebalo da učinimo svi zajedno – izjavio je Tuhel.

– Svjesni smo jakih osećanja koja okružuju Čelsi, ali to ne opravdava stav koji je u ovom trenutku potpuno neprikladan. Mislim da ljudi mogu da pokažu svoju strast i podršku bez pribegavanja ovim stvarima – izjavio je potparol britanskog premijera Borisa Džonsona.

Nakon što je 2003. Abramovič kupio klub, Čelsi je osvojio 19 trofeja i postao jedan od najboljih engleskih klubova. Zbog velikih ulaganja i osvojenih trofeja Abramovič uživa veliki ugled među navijačima Čelsija.

Sankcije koje su preduzete protiv njega, uticale su i na klub. Abramovič je odlučio da stavi klub na prodaju, a čitava situacija je samo ojačala vezu sa navijačima.

Vlada je nagovijestila da se ne protivi prodaji kluba, ali pod specijalnim uslovima.

– Otvoreni smo za prodaju kluba, spremni smo i za izmenu licence (po kojoj je klub ovlašćen da nastavi sa radom) koja bi omogućila njenu realizaciju, ukoliko okolnosti to bude dozvoljavale – izjavio je portparol.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button