FUDBAL

Alves protiv Reala igra 400. meč

Da vam je prije šest mjeseci neko rekao da će Dani Alves igrati u El Klasiku na “Santijagu Bernabeu”, malo ko bi u to povjerovao.

Vjerovatno bi neko pomislio da je riječ o susretu veterana Real Madrida i Barselone, ali nije tako. Brazilac će večeras odigrati svoj 400. meč u dresu katalonskog kluba i to u najvećoj utakmici na svijetu.

Cifra do koje je uspjelo da dođe tek 15 fudbalera u više od 100-godišnjoj istoriji kluba. Leo Mesi je jedini stranac sa više odigranih utakmica u dresu Barse od njega. Argentinac je odigrao 778 utakmica.

Alves je svoj prvi angažman u Barsi završio na takav način da niko nije mogao da pomisli da će se vratiti, jer je tadašnja uprava kluba odlučila da mora da ide, uprkos tome što je fudbaler bio protiv.

Ipak, uprava se promijenila, kao i trener. Ekipu vodi njegov nekadašnji saigrač Ćavi, na čije se insistiranje uz odobrenje novog rukovodstva defanzivac  vratio na „Nou Kamp“.

Treba uzeti u obzir da je i sam fudbaler iskazao veliku želju da se vrati u Barselonu i sa 40 godina, pa je pristao na ubedljivo najmanji ugovor u klubu prema kome zarađuje 155.000 po sezoni.

(Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button