FUDBAL

Makedonija nije uspjela, Bruno Fernandeš odeveo Portugal u Katar

Fudbaleri Portugala savladali su Sjevernu Makedoniju 2:0 (1:0) u finalu baraža i obezbijedili su plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Ristovski je napravio veliku grešku u 32. minutu, koja je mnogo koštala Makedonce. Htio je da dugom loptom promijeni stranu, ona je bila prespora i na pola terena je to dodavanje presjekao Bruno i krenuo sa Ronaldom u kontru 2 na 3.

Ronaldo je odlično povukao, kroz noge defanzivca Makedonca dodao do Bruna, koji sa desetak metara sjajnim udarcem donosi prednost Portugalu.

Makedonci su zaigrali ofanzivnije u drugom poluvremenu i pokušavali su da stvore pravu priliku. Imali su više loptu u posjedu, dok su Portugalci čekali svoju šansu iz brzih kontra napada. Upravo takva jedna brza kontra donijela im je novi gol, dupliranje prednosti i praktično rješavanje ovog finala.

Pepe je oduzeo loptu Bardiju, pronašao Otavija, koji otvara kontru loptom za Žotu. Fudbaler Liverpula je stao, uočio Bruna i poslao sjajnu loptu na penal, na tacnu Fernandešu, koji iz prve zakucava loptu u mrežu u 65. minutu za 2:0.

Žrijeb za Mundijal je 1. aprila.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: uniccv
Back to top button