FUDBAL

Alžir i Egipat traže od FIFA ponavljanje mečeva

Nakon što su ostali bez plasmana na Mondijal, Alžir i Egipat su podnijeli žalbe FIFA sa molbom da se ponovo odigraju njihovi revanš mečevi protiv Kameruna i Senegala.

Oba tima su doživjela šokantne eliminacije u direktnim borbama za plasman na SP, ali tvrde da su bili oštećeni od strane sudija.

Alžirci su eliminisani od Kameruna, pošto su u produžetku poraženi rezultatom 2:1, ali smatraju da je prvi gol rivala bio neregularan. Domaćini ističu da je jedan kamerunski fudbaler odgurnuo njihovog golmana Raisa Mbolija, koji je potom izgubio ravnotežu. I pored protesta na samoj utakmici, sudija ovog meča nije želio da pregledava snimak uz pomoć VAR sistema.

Sa druge strane, Egipat je poražen od Senegala nakon izvođenja penala. Jedan od onih koji su promašili kazneni udarac bio je Mohamed Salah, kojeg je nekoliko lasera zaslijepilo, u momentu kad je šutirao. I ovdje sudije nisu intervenisale, zbog čega su „Faraoni“ podnijeli žalbu.

Žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo na programu je već u petak, pa su šanse Alžiraca i Egipćana da im se uvaže pritužbe jako male.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button