FUDBAL

OSAM TIMOVA U IGRI Još tri karte za Mundijal

Nakon što su Sjedinjene Američke Države i Meksiko osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo, poznato je 29 reprezentacija koje će igrati u Kataru.

Preostala su još tri mjesta za koja će se na ljeto u baražima boriti osam selekcija iz cijelog sveta. Evropa će u junu dati svog posljednjeg predstavnika nakon utakmice u Kardifu između Valesa i boljeg iz dvoboja Škotske i Ukrajine, koje će prethodno igrati u Glazgovu.

Iz Evrope su plasman osigurali Srbija, Hrvatska, Španija, Švajcarska, Francuska, Belgija, Danska, Holandija, Engleska, Njemačka, Portugal i Poljska.

Odigraće se još dva interkontinentalna baraža. Novi Zeland, kao pobjednik kvalifikacija Okeanije, igraće protiv Kostarike, a bolji iz dvoboja Australije i Ujedinjenih Arapskih Emirata za Svjetsko prvenstvo boriće se protiv Perua.

Te utakmice igrat će se 13. i 14. juna u Dohi.

Žrijeb Svjetskog prvenstva je u petak od 18 sati, a uz domaćina Katar i gore navedene evropske reprezentacije u njemu će se naći i Iran, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Japan, Gana, Senegal, Tunis, Maroko, Kamerun, Kanada, Meksiko, SAD, Brazil, Argentina, Urugvaj i Ekvador.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button