FORMULAMOTOSPORT

“RAZGOVARAJMO OTVORENO” Poziv Hamiltonu iz Saudijske Arabije

Ministar sporta Saudijske Arabije, princ Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal spreman je da otvoreno razgovara sa Luisom Hamiltonom o svemu što brine sedmostrukog svjetskog prvaka kada je riječ o ljudskim pravima u toj zemlji.

Hamilton je prošle godine izjavio da se osjećao neprijatno uoči Velike nagrade Saudijske Arabije zbog kršenja ljudskih prava u toj zemlji. Kada je prošlog vikenda upitan da li se njegov stav promijenio, britanski vozač je odgovorio:

– Zapravo, ne znam šta da kažem. Moj stav je i dalje isti.

Princ Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal, koji je ministar sporta, ponudio je Hamiltonu da dođe i da razgovara sa njim o brigama koje ima.

– Vidio sam Luisove komentare da su mu smetale neke stvari u Saudijskoj Arabiji. Rekao sam mu da može otvoreno da razgovara sa mnom. Da sjednemo i vidimo u čemu je problem – rekao je princ Abdulaziz.

On ističe da Saudijska Arabija želi da bude otvorena i da ukaže drugima da nema razloga za brigu, zbog čega i želi da se promoviše kroz sportske događaje.

– Mogli smo da kažemo da ne želimo da nas boli glava, da dozvolimo međunarodnoj zajednici da nas osuđuje koliko hoće. Ali nismo. Želimo da razgovaramo sa vozačima. Ja sam pričao sa Luisom, rekao sam mu da može meni da se obrati ako ima neka pitanja, pošto je on rekao da nema sa kime da razgovara. Ja sam spreman. Mnoga pitanja su otvorena jer nema komunikacije i razumijevanja za ono što se dešava. Svijet je danas mali, kada su mogućnosti komunikacije u pitanju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
  2. Povratni ping: mellow mushroom 63127
Back to top button