EVROPSKE LIGEFUDBAL

VIJERA PONOSAN Pokušćemo da ovako igramo svaki meč do kraja sezone

Menadžer Kristal Palasa Patrik Vijera bio je ponosan na svoje igrače nakon senzacionalne pobjede od 3:0 protiv favorizovanog Arsenala.

Koliko je ovaj rezultat iznenađujući svjedoči i podatak da je ovo bila prva pobjeda Kristal Palasa na domaćem terenu u 2022. godini. U prethodnih pet mečeva doživjeli su čak tri poraza i dva puta igrali neriješeno.

Prije nego što su savladali Arsenal, posljednju pobjedu na Selhurst Parku ostvarili su krajem decembra protiv posljednjeplasiranog Noriča.

– Zaista sam ponosan. Igrali smo veoma dobar meč. Dobro smo se branili i iskoristili svoje šanse. Postizali smo gol u važnim trenucima utakmice. Ovo je moglo samo uz veliki timski učinak i upravo smo to i uradli zbog čega smo veoma zadovoljni – naglasio je Patrik Vijera i pohvalio navijače na Selhurst Parku, podršku od prvog do posljednjeg minuta.

Nekadašnji kapiten Arsenala posebno je izdvojio učinak jednog pojedinca. Strijelca prvog gola.

– Navijači će pamtiti njegov gol i pričati samo o tome. Ali strast i radna etika koju pokazuje svaki dan su veliki plus za naš tim. Energija koju Žan-Filip Mateta donosi u ekipu pomaže i drugima da ga slijede. On je ogroman igrač za nas.

Palas je ušuškan na sredini tabele bez straha od ispadanja, niti opterećen borbom za sam vrh tabele. To mu omogućava da igra za navijače – rasterećemo i efikasno.

– Očekuje nas zanimljiv i uzbudljiv kraj sezone, pokušaćemo da sve utakmice do kraja odigramo kao danas – poručio je Patrik Vijera.

Londonski „Orlovi“ u narednom kolu gostuju Lesteru.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button