EVROPSKE LIGEFUDBAL

“El klasiko” odveo Halanda na “Kamp Nou”

Napadač Borusije Dortmund Erling Haland oduševljen partijom Barselone u “El Klasiku” navodno je odlučio da pređe u redove katalonskog velikana.

Budućnost 21-godišnjeg norveškog napadača i dalje je neizvjesna, ali je gotovo izvjesno da će na ljeto da napusti “Vestfalen”. Već mjesecima se spekuliše gdje će nastaviti karijeru, a mediji licitiraju najviše upravo sa Barselonom i Real Madridom, ali i sa Pari Sen Žermenom, Bajernom, Mančester sitijem i Mančester junajtedom.

Iz Barselone su nedavno isključili mogućnost dovođenja tako skupog pojačanja, a predsjednik kluba Đoan Laporta rekao je da bi to bio krupan zalogaj, te da će se klub posvetiti nekim drugim rješenjima tokom ljetnog prelaznog roka, a sve češće se pominje Robert Levandovski.

Međutim, Haland je navodno oduševljen Barselonom i spreman je čak da smanji svoje finansijske zahtjeve kako bi na kraju došao u Ćavijev tim. Posebno ga je oduševila pobjeda 4:0 nad Realom u Madridu u nedavnom “El klasiku”.

Haland je gledao taj meč i naprosto dobio želju da bude dio tako moćne ekipe pod vođstvom bivšeg Barsinog igrača, a neki mediji sugerišu da je odmah kontaktirao klub koji ga takođe želi, mada se to sve može za sada smatrati neprovjerenim glasinama.

– Želim da dođem, to je pravi klub za mene – navodno je poručio Haland nekim predstavnicima Barselone.

Haland bi ovog mjeseca trebalo da donese konačnu odluku. On će primljene ponude razmotriti zajedno s ocem i agentom Minom Rajolom, a samo njegovo angažovanje biće papreno skupo jer su velike provizije i ocu i slavnom agentu, ali i sama Halandova plata na godišnjem nivou iziskuje dobar budžet.

Uostalom, neophodno je uz sve to i Borusiji platiti odštetu koja nije manja od 75 miliona evra – bilo da postoji odštetna klauzula kako neki mediji sugerišu ili ne. Haland je ove sezone postigao 23 gola na 24 utakmice, uz 6 asistencija.

Mančester Siti u ovom trenutku važi za favorita za dovođenje Halanda. “Građani” traže vrhunskog napadača za budućnost, a Pep Gvardiola vidi upravo Norvežanina kao najbolju opciju u ovom trenutku.

Međutim, i Bajern ga vidi kao sjajnu zamjenu za veterana Roberta Levandovskog, a Realov predsjednik Florentino Peres imao je želju da dovede i njega i Kilijana Mbapea u novom projektu “galaktikosa”, ali vjeruje se da će Francuz biti jedino zvučno pojačanje “Kraljeva” tokom predstojećeg ljeta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button