ATPGRAND SLAMTENIS

Novak: Rolan Garos mi je inspiracija da igram najbolji tenis

Novak Đoković će u Monte Karlu odigrati tek drugi turnir u sezoni.

Nema sumnje da je Novak nedostajao svima na terenu, a u kneževini će imati priliku da se bori za treću titulu u karijeri na tom turniru.

Novak će turnir početi od drugog kola protiv starog poznanika, Španca Alehandra Davidoviča Fokine sa kojim je imao prilike često da trenira u Španiji.

Rekao je da se raduje povratku na šljaku.

– Šljaka je podloga na kojoj sam odrastao u Srbiji, mnogo godina sam igrao na njoj. Istorijski to možda nije moja najbolja podloga, ali sam imao zaista mnogo uspeha na njoj. Pobeda na Rolan Garosu prošle godine mi je još sveža u sećanju, pokušaću to da iskoristim kao inspiraciju kako bi i ovu sezonu počeo na najbolji mogući način – kaže Novak.

Naravno, neće mu biti lako da pronađe ritam mečeva poslije tolike pauze.

– Razumem da neću biti na najboljem nivou početkom nedelje. I dalje testiram motore, gradim polako igru, biće potrebno neko vreme, nekoliko mečeva da uđem u ritam i nađem tu takmičarsku notu koja mi je potrebna – dodao je.

Mimo mnogih koji tvrde da ga ne zanima više pozicija broj jedan, koju mu je ovog proleća nakratko preoteo Danil Medvedev, Novak kaže da mu je to i dalje bitna stavka.

– Biti prvi je najveće dostignuće u ovom sportu tako da ću se potruditi da držim tu poziciju što je duže moguće.

Priznao je i da mu nije bilo lako u posljednje vrijeme, mnogo toga je bilo što nije imalo veze sa tenisom.

– Nadam se da neću igrati šest mečeva u šst meseci – nasmejao se i dodao. – I dalje osećam da imam motiva da budem na Turu, da se takmičim sa mlađima i da izazivam najbolje na svetu za najveće titule. Očigledno je da su poslednjih pet ili šest meseci bili teški za mene mentalno i emotivno, ali pokušavam da sve to ostavim iza sebe i idem dalje – zaključio je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
Back to top button