EVROPSKE LIGEFUDBAL

Ramos: Želim još tri godine u Parizu

Fudbaler Pari Sen Žermena Serhio Ramos uprkos tome što je u martu napunio 36 godina smatra da će moći da igra vrhunski fudbal još četiri – pet godina.

Defanzivac je od prošlogodišnjeg dolaska u francuski klub imao problema sa povredama, ali ga to nije spriječilo da potom jako radi na treninzima i vraća se u staru formu.

– Planiram da igram još četiri ili pet godina na visokom nivou, a onda ću se okrenuti drugim stvarima. U Parizu imam još dvije godine ugovora, a probaću da ga produžim na tri. Onda ćemo vidjeti, dokle god me tijelo bude služilo. Što se tiče glave, maksimalno sam koncentrisan – rekao je Ramos, pa potom dodao da bi radije igrao za najbolji tim na svijetu, nego dobio nagradu za najboljeg igrača na svijetu.

– Radije bih igrao za najbolji tim, jer na kraju krajeva, fudbal je timska igra i sve je podređeno pobjedama. Radije bih igrao na svjetskim i evropskim prvenstvima i u Ligi šampiona nego da budem individualno najbolji. A da bi se to ostvarilo, potrebna vam je pomoć cijele ekipe – rekao je Ramos.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button