KOŠARKANBA

Vestbruk o katastrofi Lejkersa: Nisam ja bio problem

Prethodna sezona Los Anđeles Lejkersa se od velikih planova pretvorila u pravu katastrofu, a jedan od dva najtrofejnija tima u istoriji NBA nije uspio da dođe ni do plej-ina. Javnost kao jednog od glavnih krivaca za loše rezultate vidi plejmejkera Rasela Vestbruka, koji nije uspio da ostvari očekivanu saradnju sa doskorašnjim trenerom ekipe Frenkom Vogelom.

Vestbruk je u tekućoj sezoni bilježio 18,5 poena, 7,4 skoka i 7,1 asistenciju, uz 3,8 izglubljenih lopti.

– Velika šteta, nikada ranije nisam imao problema sa trenerima. Ne znam da li je problem bio moja krivica, ne znam razlog, ali nikada se nismo u potpunosti povezali. Imam osjećaj da nisam dobio poštenu priliku da uradim za tim ono što najbolje umijem. Toliko je bilo izmišljenih priča o sukobima koje sam imao sa trenerom Vogelom, sa saigračima… Te priče su novinari slušali od svojih takozvanih ‘izvora’. Borio sam se protiv tih izmišljotina, jednom po jednom. Jednostavno nismo se dobro uklopili na terenu – izjavio je Rasel Vestbruk, koji treba da doense odluku da li će u narednoj sezoni nastaviti da igra za Lejkerse.

Ras ima „igračku opciju“ i na njemu je da odluči da li će prihvatiti produžetak saradnje. Ukoliko prihvati, u sezoni 2022/2023. inkasiraće 47 miliona dolara.

– Tek treba da odlučim, ja sam taj koji donosi odluku. Zato se i zove igračka opcija.

Lejkersi su po završetku sezone u kojoj nisu stigli ni do plej-ina (skor 33-49) otpustili glavnog trenera Frenka Vogela, koji ih je 2020. godine u „mjehuru“ Orlanda odveo do šampionskog prstena. Tim je naveo da im predstoji detaljan proces u kojem će tražiti Vogelovog nasljednika.

Vestbruk (33) je u ligi od 2008. godine, kada su ga kao četvrtog pika prve runde izabrali u Oklahoma Siti Tanderu. Za „Grmljavinu“ je nastupao do 2019. godine, u međuvremenu je jednom bio i MVP lige i zabilježio je prvu sezonu u kojoj je imao tripl-dabl u prosjeku poslije Oskara Robertsona – nakon skoro pola vijeka.

Vestbruk, devetostruki Ol-star, potom je trejdovan u Hjuston, gdje je proveo jednu sezonu, a zatim je poslat u Vašington. Tu je, takođe poslije jedne sezone, trejdovan – došao je u Lejkerse na ljeto 2021. godine u zamjenu za Montreza Herela, Kentavijusa Kaldvel-Poupa, Kajla Kuzmu i pik prve runde.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button