EUROKUPOVIFUDBAL

Atletikova defanziva ili Sitijeva ofanziva

Večeras od 21.00 na programu su preostala dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Atletiko Madrid dočekuje Mančester Siti, a Liverpul Benfiku.

U prvom meču Građani su slavili minimalnim rezultatom, golom Kevina De Brujnea. Poslije meča kako igrači, tako i trener engleskog kluba imali su zanimljive komentare na način igre Madriđana.

– Mislim da su igrali u 5-5-0 formaciji. Dvije linije od po pet igrača. Od praistorije, pa do danas i za sto hiljada godina napadati takav tim je vrlo teško – rekao je trener Mančester Sitija Pep Gvardiola.

Jasno je da će utakmica u Madridu biti u sličnom tonu, što je i sam trener Atletika Dijego Simeone istakao.

– Igramo protiv tima koji igra vrhunski fudbal. Imaju dobar ritam, odlični su u tranziciji, na najbolji način znaju da koriste prostor. Nećemo previše odstupati od onoga što inače radimo. Nadam se da ćemo bolje kombinovati, koristiti prostore za kontranapad i da će naši napadači imati fantastičnu noć – rekao je Simeone.

U drugom meču Liverpul dočekuje Benfiku, nakon što je u prvom susretu slavio ubjedljivim rezultatom (1:3).

– Nelsona Verisima (trenera Benfike) ne poznajem dobro lično, ali jasno je da je on žestoki takmičar. On je neko ko odlično poznaje klub iznutra zbog čega je uradio odličan posao otkako je preuzeo ekipu. Način na koji su izbacili Ajaks u prethodnom kolu pokazuje kolio su zapravo opasni u Ligi šampiona – poručio je trener Liverpula Jirgen Klop.

Da li će biti nekih iznenađenja kao prethodne noći, kada je Viljareal uspio da eliminiše Bajern, ostaje da vidimo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button