FORMULAMOTOSPORT

Rasel: Mercedes nastavlja da napreduje

Vozač Mercedesa Džordž Rasel rekao je da će ekipa nastaviti politiku postepenih poboljšanja bolida uoči naredne trke u šampionatu Formule 1.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 biće vožena 24. aprila na stazi Imola za Veliku nagradu Emilije Romanje.

Aktuelnom šampionu u konkurenciji konstruktora Mercedesu koji ove sezone zaostaje za Ferarijem i Red Bulom, nedostaje tempo a bolidi imaju problema sa poskakivanjem.

Uprkos teškoćama, Mercedes je trenutno drugi u šampionatu, zahvaljujući trećem mjestu koje je Rasel osvojio prošle nedjelje u Australiji.

– Moramo analitički da se ponašamo, ne smijemo da uradimo nešto ludo. Želimo rezultat i dobar nastup, ali ako uradimo nešto drastično, vratićemo se unazad umjesto da napravimo iskorak. Moramo da vjerujemo ekipi, da vjerujemo u proces i biće potrebno vrijeme, ali bolid ima veliki potencijal. Malo smo teži, nedostaje nam prijanjanje, a znamo da je to zbog poskakivanja. Ako budemo to uspjeli da riješimo, imaćemo bolji rezultat – rekao je Rasel za Skaj.

– To se neće dogoditi preko noći, potrebno je nekoliko trka. Biće sitnica, biće postepenih koraka, ali mislimo i da će naši rivali uraditi isto, pa možda spolja neće izgledati kao da smo mi napredovali – dodao je 24-godišnji britanski vozač.

Rasel je ove sezone iz Vilijamsa prešao u Mercedes, a trenutno je drugi u generalnom plasmanu iza vozača Ferarija Šarla Leklera.

– Neko mi je rekao i nisam mu vjerovao. Prilično je ludo misliti o tome, ali ovo je šampionat u kome se računaju rezultati, a ne nužno tempo. Znamo da ćemo morati da radimo ako želimo da zadržimo ovu poziciju, biće potrebno vrijeme, ali za sada, da nastavimo da koristimo šanse. Trebalo bi da budemo ponosni na dva druga mjesta u oba šampionata – naveo je Rasel.

Četvrta trka šampionata Formule 1 na programu je 24. aprila u Italiji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button