EUROKUPOVIFUDBAL

Katalonci bijesni – otkud 30.000 Nijemaca na Nou Kampu?

Umjesto da Kamp Nou bude prednost Barselone u meču sa Ajntrahtom, ispostavilo se da je najveći stadion u Evropi bio skoro pa “neutralan teren”.

Barselona je neočekivano eliminisana od Ajntahta porazom 3:2 na svom stadionu gdje je tribinama kapaciteta 99.354 mjesta bilo oko 30.000 njemačkih navijača.

Nošeni njihovom podrškom, igrači Ajntrahta su poveli čak 3:0 sredinom drugog poluvremena, pa je Barselona u finišu uspjela samo da ublaži poraz i eliminaciju sa ukupnih 4:3.

Buka koju su stvarali njemački navijači učinila je da se igrači Barselone osjete kao da igraju u gostima, a nezadovoljstvo tom situacijom istakli su trener tima Ćavi Ernandes i predsjednik Đoan Laporta.

– Očekivao sam 70-80 hiljda naših navijača, ali nije bilo tako. Klub provjerava šta se dogodilo – rekao je Ćavi.

– Šta će 25.000 navijača na našem stadionu?! Sve je ličilo na nekakvo finale, sa podijeljenom publikom.

Barselona je ustupila Ajntrahtu samo 5.000 karata za utakmicu, u skladu sa pravilima UEFA koja predviđaju da domaćin omogući gostima 5 odsto ukupnog kapaciteta stadiona.

– Brine nas činjenica da se danas dogodila velika sramota koja se ne smije ponoviti. Imamo dosta informacija o tome šta se desilo, potrebno nam je vrijeme da to procesiramo i sprovedemo odgovarajuće mjere, ali je sramota ovo što se dogodilo – rekao je predsjednik kluba Laporta.

Međutim, ispostavilo se da su se njemački navijači odlično organizovali i kupili još oko 25.000 karata preko nezvaničnih prodavača i preprodajom.

Stoga su iz Barselone najavili da će sprovesti istragu kako je do toga došlo. Laportin savjetnik Enrik Masip izrazio je nezadovoljstvo na društvenim mrežama.

– Svako ima pravo da proda svoju kartu, ali tužno je vidjeti toliki broj protivničkih navijača na Nou Kampu – napisao je Masip na tviteru.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button