ATPTENIS

ŠTEFI JE SVE BLIŽE Nole počeo 367. sedmicu na vrhu!

Novak Đoković je započeo 367. sedmicu na prvom mjestu ATP liste i tako nastavio da uvećava sopstveni rekord po broju sedmica provedenih u vrhu svetskog tenisa.

Srpski as sada je na samo deset koraka iza apsolutnog rekorda koji drži Štefi Graf, a za koji se mislilo da je nemoguće dostići. Pa ipak, Nole ne misli tako.

Poslije plasmana u finale Srbija opena, Đoković je uvećao prednost u odnosu na Danila Medvedeva. On sada ima 8.400 bodova, 320 bodova više odnosu na ruskog tenisera.

Iza vodećeg dvojca slijede Nemac Aleksander Zverev, Španac Rafael Nadal i Grk Stefanos Cicipas, Italijan Mateo Beretini, Norvežanin Kasper Rud i šampion turnira u Beogradu, Rus Andrej Rubljov.

Španac Karlos Alkaraz je napredovao za dvije pozicije i sada je deveti teniser svijeta, što je njegov najbolji plasman u karijeri. Interesantno, on je titulom Barseloni na isti dan 18 godina kasnije postao član deset najboljih kao i Rafael Nadal, koji je prvi put postao dio elite 2004. godine.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović su zadržali 38, odnosno 78. poziciju, dok su Filip Krajinović i Laslo Đere napravili po četiri koraka unazad. Krajinović je sada 49, a Đere 54. na ATP listi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 영화 다시보기
Back to top button