EUROKUPOVIFUDBAL

POLUFINALE ZA PAMĆENJE Siti i Real spuštenog garda odigrali ljepoticu Lige šampiona

Fenomenalno, fenomenalno, fenomalno! Fudbaleri Mančester sitija savladali su Real Madrid u neverovatnom meču prvog polufinala Lige šampiona rezultatom 4:3.

Ovaj meč siguurno će se pamtiti godinama, možda i decenijama, jer su dva tima potpuno spuštenog garda priredili pravi spektakl na “Etihadu”, a domaći ipak imaju malu zalihu pred revanš u Madridu.

Opšti utisak je da je Mančester siti bio bolji rival, možda čak i za više od tog jednog gola razlike, ali isto tako je utisak da je “kraljevski tim” gotovo nemoguće nokautirati. Koliko god da postignete golova protiv Reala, nije gotovo. Naučili su to Pari Sen Žermen i Čelzi, a sada je i Mančester siti.

Već od 95. sekunde utakmice kada je Kevin De Brujne pogodio za vođstvo domaćeg tima. Rijad Marez je “zalomio” u sredinu, probio prvu liniju odbrane Reala i centrirao na glavu Belgijanca koji se ubacio iz drugog plana i pokazao da umije da pogodi i glavom.

Na “konopcima” je bio tim Karla Anćelotija, ali je po ko zna koji put ove sezone Karim Benzema spasio stvari. On je u 33. minutu izveo majstoriju i pogodio za 2:1, te kaznio nestvarne promašaje Mareza i Fila Fodena koji su propustili da skinu krunu 2kralju” u uvodnom doijelu meča.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Marez i Foden su promašili još veće šanse, i to u istom napadu! Ali, već pet minuta kasnije reprezentativac Engleske je na petercu dočekao fantastičan centaršut prinudnog desnog beka Fernandinja i pogodio glavom za 3:1. Ali, opet je Real pokazao da je neuništiv i samo dva minuta kasnije uzvratio udarac. Ovog puta preko Vinisijusa Žuniora.

Brazilac je uzeo loptu na svojoj polovini i pretrčao cijeli teren dok apsolutno niko nije uspIo ni lasom da ga uhvati. Ušao je u kazneni prostor i rutinsku realizaciju – 3:2! Ni u jednom momentu Gvardiola i Siti nisu odustajali od konstantnog visokog presinga na igrače Reala, a to se isplatilo u 74. minutu kada je Bernardo Silva pogodio na fantastičan način.

Ali, Real je jednostavno neuništiv! U 82. minutu je Ejmerik Laport igrao rukom i Rumun Išstavn Kovač je zasluženo pokazao na “bijelu tačku”. Još jednom je Benzema preuezo odgovornost, izveo “Panenku” i svoj tim apsolutno ostavio u igri.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button