FUDBALREGION

Ben dovoljan za Čukarički

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su novi trijumf u Superligi Srbije, pošto su u 3. kolu plej-ofa bili bolji od Čukaričkog rezultatom 1:0 (1:0). Crveno-bijeli su se vratili na prvo mjesto na tabeli, opet sa dva boda više od Partizana, sa kojim će se u preostale četiri runde prvenstva boriti za naslov šampiona.

Ne pamti se kada je Crvena zvezda bila toliko inertna, ali je imala sreće da povede na vrijeme. Posle šuta Sanoga lopta se odbila od Katija, pravo na nogu El Fardu Bena. Reprezentativac Komorskih Ostrva je u tom 38. minutu zalomio Tošića i pogodio mrežu. Bio je to trenutak koji je sasjekao plimu nervoze u Ljutice Bogdana, prije svega zbog jako loše igre domaćeg tima.

Zvezda je u drugom poluvremenu nastavila da kontroliše dešavanja na terenu, ali nije uspijevala da “slomi” otpor Čukaričkog drugim golom.

Najbolju priliku za to imao je Mirko Ivanić na isteku 54. minuta poslije lijepe saradnje sa Aleksandrom Kataijem, gađao je bliži ugao, ali je Mićović nekako nogom uspio da tu loptu sprovede u korner.

Daleko manje uzbuđenja bilo je u posljednjih pola sata, a mnogo više bilo je prekida, poput gotovo desetominutnog zbog povrede Milana Borjana, ali nakon koje je ipak ostao na terenu.

Najbolju priliku Čukarički je imao u 88. minutu preko Mitra Ergelaša, nakon što je kiks napravio Strahinja Eraković, ali je Milan Gajić spasio gol Zvezde i sačuvao sva tri boda.

U narednom kolu Zvezda je gost Vojvodine u Novom Sadu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button