BIHFUDBAL

Borac protiv Sarajeva vadi evropsku vizu!

Fudbaleri Borca su blizu trećeg uzastopnog izlaska na međunarodnu scenu, a da li će vrata Evrope širom otvoriti, biće poznato u subotu oko 19 časova kada se završi utakmica 28. kola Premijer lige, u kojoj će “crveno-plavi” na Gradskom stadionu ugostiti Sarajevo.

I prije ovog kola računica je prilično jasna, jer Banjalučani šest kola prije kraja prvenstva imaju 46, u odnosu na 39 bodova Sarajeva. Pobjeda u derbiju povećala bi “plus” na deset bodova i to bi praktično bila prednost koju bi u preostalih 450 minuta bilo teško izgubiti. U slučaju remija, ostalo bi sedam, a ako bi izabranici Tomislava Ivkovića slučajno izgubili, “plus” bi se istopio samo na četiri boda, što bi iz perspektive tima sa “Koševa” bilo dostižno.

Zbog toga na Gradskom stadionu subotnji meč smatraju velikim ispitom.

– Igramo protiv ekipe koja je u završnicu Kupa, a mi kao aktuelni prvaci BiH smo spremni za ovakvu utakmicu, koja će sigurno biti interesantna. Ovaj meč neće biti interesantan samo za nas koji učestvujemo u njemu, nego i za ostale klubove. Svi gledaju neku svoju računicu i svako želi da napreduje na tabeli za koju ste-penicu više. Nas isključivo interesujemo samo mi, da budemo pravi u fizičkom i psihičkom stanju – naglasio je Ivković.

Trener Borca govorio je i atmosferi u gradu pred ovaj derbi.

– Nadam se dobroj utakmici i pobjedi, kao i da će doći što više navijača. U gradu se priča mnogo više nego o prethodnim utakmicama. Ne sumnjam da će navijači doći da nas bodre, a ne sumnjam ni u igrače, niti u stručni štab da ćemo biti spremni da odigramo dobar meč – rekao je Ivković i dodao da su svi fudbaleri spremni za utakmicu.

Kapiten Aleksandar Subić je govorio o atmosferi u svlačionici.

– Postoji velika želja svih igrača da budu akteri ovog susreta, jer je ovo utakmica koja nam otvara vrata Evrope. Moramo biti pametni, moramo igrati tako da stavimo glavu ispred srca. Spremali smo se čitavu sedmicu za ovu utakmicu, dobro smo radili, kvalitetno smo trenirali, tako da ne postoji nijedan razlog da ne izađemo sutra na teren i damo svoj maksimum. Nadam se će nam to biti dovoljno i da ćemo izboriti Evropu, što nam je i bio primarni cilj – jasan je Subić.

Prije toga pročitao je saopštenje igrača i stručnog štaba u kojem je pozvao sve pristalice Borca i Banjalučane da u subotu budu uz klub i da ih na Gradskom stadionu podrže u bici nad bitkama.

U ostalim utakmicama 28. kola sastaju se: subota: Radnik – Posušje (15 časova), Rudar Prijedor – Sloboda (16.30), Tuzla siti – Željezničar (19), nedjelja: Leotar – Velež (16.30 časova). Zrinjski je sinoć dobio Široki Brijeg sa 1:0 golom Josipa Ćorluke.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button