BIHRUKOMET

DERBI U LJUBUŠKOM Rukometaši Borca kod najvećeg rivala hoće da produže niz bez poraza

Neporaženi rukometaši Borca u 25. kolu Premijer lige gostuju kod Izviđača, ekipi sa kojom imaju najveće rivalstvo u posljednjih desetak godina.

Još uvijek aktuelni šampion ove godine se bori za mjesta koja vode u Evropu, dok Banjalučani suvereno drže prvo mjesto i gotovo je sigurno da će uzeti krunu Izviđaču. Ukoliko produže niz nepobjedivosti u Ljubuškom, stvar će praktično biti riješena. Ipak, kada igraju ova dva tima položaj na tabeli ne igra presudnu ulogu.

– Zna se šta donosi derbi i meč sa ovim rivalom. Sigurno nam neće biti lako. Igraju slično kao mi, dosta brzo sa mnogo trčanja, pa očekujem dobru utakmicu – rekao je krilni rukometaš Borca Vlado Draganić.

Kako se sezona bliži kraju priznaje da je pritisak sve veći.

– Pokušavamo da držimo fokus na prvoj sljedećoj utakmici što smo radili sve vrijeme, ali osjećamo pritisak jer svi oko nas računaju koliko nam je potrebno da osiguramo titulu. Bilo bi lijepo kada bismo do nje došli neporaženi, ali znamo da će biti teško – rekao je Draganić.

Na vrlo teškom ispitu biće dobojska Sloga koja gostuje Slobodi u Tuzli, dok derbi začelja igraju Maglaj i Iskra.

Parovi 25. kola, subota: Gradačac – Krivaja (18), Sloboda – Sloga (D) (18), Gračanica – Bosna (S) (18), Maglaj – Iskra (18), Izviđač – Borac (20), Vogošća – Sloga (GV) (20). Slobodan je Konjuh.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button