EUROKUPOVIFUDBAL

TROFEJI ILI NOVAC? Real i Siti u borbi za mjesto u finalu LŠ

U utorak smo dobili prvog finalistu Lige šampiona – Liverpul, a u srijedu ćemo da saznamo i drugog.

Da li ćemo gledati sveenglesko finale na pariskom Sen Deniju 28. maja ili ćemo gledati okršaj Engleske i Španije? Mančester siti će u srijedu od 21h na Santjago Bernabeuu braniti prednost od 4:3 protiv Real Madrida.

Siti je na “Etihadu” vodio 2:0 poslije 11 minuta, potom imao 3:1 i 4:2, ali je Real uspijevao da se vrati i sa golom minusa dočeka revanš u Madridu. Real Madrid je u ludim dvobojima izbacio PSŽ i Čelsi, a u Mančesteru je prije osam dana Siti bio dominantnija ekipa i mnogi smatraju da je rezultatska razlika trebalo da bude veća u korist tima Pepa Gvardiole.

– Neka misle šta žele. To je nepravedno mišljenje. Nemojte me zasmijavati. Svako može da kaže šta želi. Fokusirani smo na svoj rad, a ne na ono što govore napolju. Nemoguće je samo srećom pobijedili toliko ekipa, osvojiti toliko Liga šampiona i slaviti u toliko polufinala. Potrebne su kvalitet i vjera, to su faktori koji nas čine velikima – rekao je vezista Reala Luka Modrić.

Modrić je najavio bolji Real u odnosu na viđeno u Engleskoj.

– Vrlo smo samopouzdani jer znamo da u prvoj utakmici nismo odigrali najbolje, a ipak smo postigli tri gola. Sad ćemo biti bolji. Imamo karakter, kvalitet, kao i istoriju. Ovaj klub je pobijedio mnogo velikih utakmica i osvojio je najviše titula LŠ. Nikad se nismo predavali. Znamo šta nam je činiti, ovo je najvažnija utakmica sezone. Moramo odigrati najbolju utakmicu ove godine i spremni smo – dodao je Hrvat.

Real u meč ulazi rasterećen borbe u nacionalnom šampionatu jer je proteklog vikenda proslavio 35. titulu šampiona Španije. S druge strane, Siti vodi žestoku bitku sa Liverpulom za titulu u Premijer ligi.

– Osvajanje Lige šampiona promijenilo bi percepciju kluba u javnosti. Činjenica da smo i prošle godine stigli do finala govori da nam dobro ide. Tada nismo pobijedili, ali bi trijumf ove sezone mnogo toga promijenio. Mislim da smo na dobrom putu – rekao je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

– Ako budemo igrali kao prethodne nedjelje, onda imamo šansu da pobijedimo. Ako ne budemo na nivou, Madriđani će slaviti – dodao je Španac.

Gvardiola je rekao i da se “divi fudbalaskoj i trenerskoj karijeri” trenera Reala Karla Ančelotija, koji je za vikend postao prvi trener u istoriji koji je osvojio titulu u svakoj od liga čuvene “petice”.

– Trenirao je najveće klubove u najvećim zemljama, i uvijek postizao dobre rezultate. U svakom meču zna šta treba da radi. A, osim toga on je i izuzetna osoba. Veoma smiren, zna da kontroliše svoje emocije i mislim da njegovi timovi savršeno predstavljaju njega – izjavio je Gvardiola.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button