EUROKUPOVIFUDBAL

RASPAD PEPOVIH TIMOVA Ispadaju primajući golove u serijama

Pep Gvardiola je u karijeri dva puta osvojio Ligu šampiona, oba puta kao trener Barselone. To je učinio 2009. i 2011. godine, a imao je takođe i 11 ispadanja iz ovog takmičenja. Čak osam puta je ispao na šokantan način.

2010. godine je njegova Barselona izgubila od Intera u dvomeču u kom su Katalonci primili dva gola u prvom meču za samo 13 minuta. To je bila tek naznaka onoga kako će Pep dalje gubiti utakmice u eliminacionim mečevima ovog takmičenja.

2014. je već bio u Bajernu i dok je lako osvojio titulu u Bundesligi u polufinalu Lige šampiona je ispao od Reala tako što su Madriđani napravili blickrig u revanšu u Minhenu kada su za 18 minuta dali tri gola. Sljedeće godine se desila eliminacija od Barselone. Na Kamp nou su se Bavarci držali do samog kraja kada je za 17 minuta Barsa dala tri gola.

2017. slijedi prvo ispadanje sa Sitijem u kom je za osam minuta Siti na „Etihadu“ primio dva gola od Monaka. Kasnije je Monako kod kuće dao dva gola za 21 minut. I naredne tri godine je Siti u ispadanjima iz Lige šampiona primao prebrze golove. 2018. su na Enfildu od Liverpula primili tri gola u četvrtfinalu za 19 minuta, 2019. je Son dao dva gola za Totenhem u samo tri minuta meča u Mančesteru, a 2020. je Lion potukao „građane“ sa dva gola u Lisabonu u četvrtini finala kada je sa ukupnih 3:1 Olimpik prošao dalje.

Na kraju sve se ponavlja za Pepa. 2022. godine najšokantnije ispadanje iz Lige šampiona se desilo kada je Siti već jednom nogom bio u Parizu u finalu. Dva gola od Rodriga za dva minuta, a ako se računa i Benzemin gol u produžetku Siti je primio tri gola za šest minuta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button