ATPTENIS

Čudesni Alkaraz jači od povrede i Nadala, zakazao susret generacija protiv Novaka!

Čekao se Nadal, rodio se Alkaraz! On će na Novaka, budući šampion protiv aktuelnog! Čudesan meč u četvrtfinalu, španski derbi pokazao je da je Karlos Alkaraz već sadašnjost. Na nevjerovatan način se izborio sa povredom zgloba, ali i sa zemljakom Rafaelom Nadalom – 6:2, 1:6, 6:3.

Sjajan tenis je igrao Alkaraz protiv Nadala u prvom setu. Kralj šljake je dobio žestoku lekciju od zemljaka kojeg mnogi nazivaju „novim Nadalom“, iako po stilu igre nema gotovo nikakve sličnosti između njih dvojice. Mnogo više Karlos podseća sa reketom u rukama na Đokovića…

Prva tri gema donijela su tri brejka, da bi potom mlađi Španac uspio da ga potvrdi, kasnije da još jednom oduzme Rafi servis i dobije prvi dio meča sa 6:2.

Mogao je prelomni trenutak meča da se desi u trećem gemu drugog seta. Alkaraz je u jednom proklizavanju izvrnuo zglob i morala je da mu se ukaže pomoć. Najprije se potpuno ohladio na stolici, a vidno se teže kretao i Nadal je prodisao. Sa lakoćom je dobio set sa 6:1.

Taj šampionski kod koji Alkaraz ima u sebi vidio se u trećem setu. Riješio je da ide preko granice bola, da vrati na teren svoje najbolje lice i ponovo je nadvisio Nadala. Prosto, bio je bolji igrač na terenu u svim elementima igre. Da su godine samo broj, nikakav izgovor, mladi Španac je pokazivao iz gema u gem. Napravio je brejk za 3:1 i onda gurao svom silinom ka pobjedi.

S nestrpljenjem čekamo okršaj sa Novakom!

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button