EVROPSKE LIGEFUDBAL

Gvardiola: U tenisu je najteži servis onaj za trofej

Mančester Siti do kraja sezone igra još tri utakmice. Gostovaće Vulverhemptonu u srijedu od 21 i 15 (utakmicu gledajte na SK3) Vest Hemu u nedјelju, a zatim i dočekati Aston Vilu 22. maja.

Menadžer „građana“ Pep Gvardiola je situaciju svoje ekipe uporedio sa teniskim mečem. Siti je opet pod pritiskom jer je Liverpul dobio u utorak Aston Vilu i sada su te Redsi i Mančester Siti izjednačeni po broju bodova. Jasno je da Siti mora da dobije sve mečeve do kraja.

– Najteži servis u tenisu je servis kada moraš da serviraš da bi bio šampion. To je slično kao naša pozicija. Treba nam šest ili sedam bodova da bismo bili prvaci i biće to veoma teške utakmice. Moraćemo da budemo najbolji da bismo dobili. To je najvažnija stvar. To što se priča spolja, to nam neće promijeniti stav… Naši navijači su najvažniji. Izgubili smo od Reala u posljednjem minutu, a oni su bili uz nas i podržavali su nas. Jedino što je zaista važno je da smo bili posljednjih pet godina u svakom takmičenju do kraja – rekao je Pep Gvardiola.

On je ponovio da njegova ekipa ima još mnogo posla da bi osigurala titulu i da će u slučaju kiksa Sitija Liverpul biti spreman.

– Ako Liverpulu zatreba, ne znam tri, četiri ili pet golova u posljednjim utakmicama za gol razliku oni će ih dati. Mogu da daju toliko golova dok trepneš. Imamo mnogo posla. Ništa se ne mijenja ni malo. Ništa ne mijenja moj mentalitet. Možda treba da budemo oprezniji, ali idemo na pobjedu – dodao je Gvardiola.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button