FUDBALREGION

Partizan promašivao nemoguće, Stanojević urlao, ali je finale Kupa u džepu!

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije jer su u polufinalu bili bolji od Vojvodine i slavili sa 2:1.

Bila je ovo jedna od najboljih partija “crno-bijelih” u drugom dijelu sezone, bar kada je riječ o prvom poluvremenu. Da su bili malo precizniji već bi do pauze natrpali mrežu sjajnog Emila Rokova do vrha, ali su zbog toga strepili i izazvali bijes Aleksandra Stanojevića.

Ipak, ovo su utakmice u kojima “umjetnički utisak” u drugom planu, jer je osnovna misija urađena – Partizan će se boriti za pehar u završnom meču kao i prošle godine kada ga je osvojila Crvena zvezda.

Već u četvrtom minutu moglo je da se zaključi u kom pravcu će ići ova utakmica. Lazar Marković je kao u najboljim danima prošao kroz odbranu “lala”, pronašao Rikarda Gomeša, a ovaj sa peterca poslao loptu u mrežu. Poslije revije promašaja u 43. minutu je majstorski pogodio Kvinsi Mening sa rublja šesnaesterca i pobrinuo se da njegov tim na odmor ode sa dva gola prednosti.

Ipak, gosti se nisu predali. Dejan Zukić smanjuje prednost Partizana poslije sjajne akcije Vojvodine! Sve je krenulo po lijevoj strani, Veljko Simić je proslijedio loptu do svog saigrača, a ovaj je gađao u bliži ugao i pogodio.

Drugo poluvrijeme bilo je vrlo blijedo za domaće, pa je Stanojević u jednom trenutku dobacio “Trebali ste da date sedam”. Do kraja je ipak ostalo 2:1, pa će “crno – bijeli” imati šansu da podignu trofej.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button