KOŠARKAREGION

HRVATI NISU JEDINI Još jedan od osnivača ABA želi da napusti takmičenje

Hrvatski klubovi do petka treba da odluče da li će i sljedeće godine igrati u ABA ligi, nisu jedini u nedoumici.

Naime i Krka, jedan od osnivača lige, koja je nedavno ispala iz prvog ranga takmičenja razmišlja o istupanju iz drugog. Razlog nije ljutnja, ili prijetnja, već je praktične prirode.
– Još analiziramo sve mogućnosti, a jedna od njih je i da sledeće sezone ne igramo ABA 2 ligu. Konačnu odluku doneće uprava kluba u narednoj sedmici – kaže za “Mozzart Sport” generalni direktor Krke Jure Balažič.

Za razliku od hrvatskih, slovenački kolektiv niko ne primorava da napusti ABA ligu.

– Ove godine nam nije išlo za rukom, od odlaska igrača, pa nadalje. Imamo želju da se vratimo u Evročelendž (sada Evropa kup) koji smo svojevremeno osvojili, a s obzirom na to da smo u obavezi da igramo u nacionalnom šampionatu, zbog poklapanja termina nemoguće je da istovremeno učestvujemo u ‘balonu’ ABA 2 lige – kaže Balažič.

Nije poznato da li bi se, ukoliko se desi da se ABA 2 liga vrati na stari format, povećala mogućnost da jedan od najsimpatičnijih domaćina u regionu igra sva tri takmičenja.

– Koliko imamo informaciju, nastaviće se i sledeće sezone sa ‘balonima’, jer je isplativije ligi. Ali, nama je izuzetno teško da igramo na tri fronta. Ipak, kažem hajde da sačekamo odluku naše uprave, jer je sada sve u fazi razmatranja – reko je nekadašnji košarkaš ovog kluba.

Da li postoji mogućnost da slovenački savez učini ustupak Krki kao što je to učinio ove godine Cedeviti Olimpiji koja u prvom dijelu sezone nije igrala u nacionalnom šampionatu?

– Prošle godine su svi klubovi prihvatili da Ljubljančani preskoče prvi deo nacionalne sezone. Da ne nagađamo, hajde da sačekamo odluku uprave – dodaje Balažič. (Mozzart Sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button