AMERIČKI FUDBALFUDBALKOŠARKATENIS

TOP 100 PO ZARADI Lebron prvi, Jokić na listi, Novak NE

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms najviše je zaradio od svih sportista na svijetu u posljednjih godinu dana.

Uprkos tome što se Lejkersi nisu ni plasirali u plej-of, Kralj je zaradio 127 miliona dolara kada se spoje plata i zarada van terena, prema istraživanju kompanije Sportico.

Sto najplaćenijih sportista bave se sa deset različitih sportova i ukupno su zaradili 4,5 milijarde dolara u posljednjih dvanaest mjeseci, 6 posto više nego top 100 prošle godine.

Poslije Džejmsa, slijede tri fudbalske ikone – Leo Mesi (122 miliona dolara), Kristijano Ronaldo (115 miliona) i Nejmar (103 miliona) – a peti je bokser Saul Kanelo Alvarez (89 miliona).

Zanimljivo, na osmoj poziciji je teniser Rodžer Federer, koji skoro da i nije igrao u prethodnih godinu dana, ali je zaradio 85 miliona dolara od sponzora.

Šesti je Stef Kari iz Golden Stejt Voriorsa, sedmi Kevin Durent iz Bruklin Netsa, deveti Džejms Harden iz Filadelfija Seventisikersa, a deseti je golfer Tajger Vuds.

Među 100 najplaćenijih ima 36 košarkaša, 25 igrača NFL, 13 fudbalera, 12 igrača bejzbola, troje tenisera – uz Federera, Naomi Osaka na 20. poziciji i Serena Vilijams na 52.

Na listi se nalazi srpski košarkaš iz redova NBA ligaša Denver Nagetsa Nikola Jokića, koji sa 29,9 miliona dolara dijeli 98. mjesto. Zanimljivo, Novaka Đokovića nema na listi.

Cjelokupnu listu pogledajte OVDJE.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 뉴토끼
Back to top button