BIHFUDBAL

Štraus je to zaslužio: Na sahranu Ivice Osima dolaze Piksi, Boban, Bajević, Dalić, Bjeković…

Na komemoraciju u sahranu legendarnog Ivice Osima u subotu će u Sarajevo doći brojna poznata imena iz regona, Evrope, pa čak i Japana.

Fudbalski klub Željezničar će organizovati komemoraciju koja će se održati prije sprovoda u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 11.00 sati. Prisutnima će se obratiti legende Željezničara Enver Hadžiabdić i Mehmed Baždarević, bivši kapiten Sarajeva Faruk Hadžibegić, legenda Partizana Nenad Bjeković, tehnički direktor reprezentacije Japana Jašuharu Sorimači, predsjednik FS BiH Vico Zeljković, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, legendarni hrvatski kapiten Zvonimir Boban…

Na sahranu Švabi dolazak su najavili i Hajdukovi asovi Zoran Vulić, Zlatko Vujović i Alen Bokšić, a posebnu pažnju izaziva najavljeni dolazak Dragana Stojkovića Piksija, aktuelnog selektora Srbije i jednog od ključnih igrača iz perioda dok je Osim bio selektor Jugoslavije.

Svakako, među prisutnima će biti i fudbaleri iz čuvene Željine generacije koja je pod Osimovom palicom igrala polufinale Kupa UEFA-a 1985. godine, ali i obje šampionske generacije komšija s “Koševa” koje su imale nezaboravne okršaje u gradskim derbijima u kojima je akter bio i Štraus sa Grbavice.

Očekuje se i dolazak selektora Hrvatske Zlatka Dalića, te Dušana Bajevića, Envera Marića, Elvira Bolića…

Direktan prijenos komemoracije i sahrane možete gledati na BHT 1, a organizovan je i ispraćaj sa stadiona Grbavica. Okupljanje ispred stadiona je u 12:00, polazak u 12:30 sati, a zajednički mimohod navijača, prijatelja i građana biće upriličen sa Grbavice do Gradskog groblja Bare. Sahrana će se održati od 15 sati na Gradskom groblju Bare.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Buy pistols online
Back to top button