EVROPSKE LIGEFUDBAL

Kako je SLUČAJ KRISTENSEN uticao na poraz Čelsija od Liverpula u finalu FA kupa

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel izjavio je da je Andreas Kristensen tražio da bude oslobođen obaveza pred meč FA kupa sa Liverpulom.

Redsi su slavili na Vembliju poslije produžetaka i penala, a njemački strateg je rekao da je 26-godišnjak i ranije imao slične zahtjeve. Dancu ugovor sa Čelsijem ističe na kraju sezone, a mediji su tokom prethodnih nedjelja pisali da je za njega zainteresovana Barselona, te da je taj posao skoro završen.

– Nisam siguran da li će igrati do kraja sezone. Andreas mi se obratio na dan finala FA kupa, rekao je da nije u stanju da igra ili da bude na klupi. Ima svoje razloge, oni ostaju privatni i povjerljivi – rekao je Tuhel i dodao:

– Nije prvi put da se tako nešto dešava, bilo je sličnih situacija proteklih nedelja. Zato nije igrao često u prethodnom periodu. Mislili smo da dobro napreduje jer je igrao izvrsno protiv Lidsa. Ima našu podršku, ali to ne znači da će tako biti u budućnosti.

Čelsiju su do kraja sezone preostala još dva susreta u Premijer ligi: u četvrtak na Stamford Bridžu dočekuje Lester, a u nedelju Votford.

– Kristensen vjerovatno neće igrati. Pred sam meč sa Liverpulom nas je obavijestio da ne može da igra, umjesto to da učini ranije. To se dešavalo više puta, ne mogu predvidjeti kako će se osjećati pred naredne utakmice. Ne mislim da ne želi da igra, jednostavno nije mogao – velika je razlika. Trudim se da ne shvatam stvari lično i vjerujem da Andreas želi da igra velike mečeve. Njegov doprinos timu je veliki, zato je važan – rekao je 48-godišnji Tuhel i dodao:

– Mučio se proteklih nedjelja, nije igrao uprkos tome što nije bio povređen. Njegov zahtev nije bio iz vedra neba. Svakako, nije bila idealna situacija. Mislili smo da je spreman poslije odličnog izdanja protiv Lidsa, on je ključan igrač. Kada u finalu igrate sa Liverpulom želite sve igrače na raspolaganju, što sada nije bio slučaj.

Čelsi je trenutno trećeplasirani na tabeli Premijer lige sa 70 bodova iz 36 utakmica. Na četvrtom mjestu je Totenhem sa dva boda zaostatka, ali uz odigranu utakmicu više.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button