OSTALI SPORTOVI

“Banjaluka open” okuplja najbolje plivače iz regiona, Bjelajac adut Olimpa

Na 14. mitingu “Banjaluka open” koji organizuje plivački klub Olimp 21. i 22. maja učestvovaće 470 plivača iz devet zemalja.

Organizatori podvlače da očekuju dobre rezltate s obzirom na respektabilno društvo koje dolazi na Gradski olimpijski bazen.

– Možemo da budemo ponosni na broj učesnika i kvalitet takmičara. Godinama su ovdje nastupali istinski asovi našeg sporta poput Milorada Čavića, Nađe Higl, Jevgenija Korotiškina i naših domaćih plivača. I ove godine nam dolaze sjajni plivači. Izdvojio bih Slovenku Janju Šegel koja je nastupila na Olimpijskim igrama minulog ljeta, te reprezentaciju Italije – rekao je sportski direktor Olimpa Miodrag Čeko.

Miting je i ove godine u kalendaru Svjetske plivačke federacije (FINA), te je samim tim kvalifikacioni za naredna prvenstva. Najveća uzdanica domaćina je redovni učesnik najvećih plivačkih takmičenja Nikola Bjelajac. 

– Biće mi ovo prvi nastup u velikim bazenima, jer sam do sada bio u SAD-u i plivao u jardima. Nastupiću na tri trke, 50 i 100 slobodno i 50 delfin, a najveće nade polažem u 50 slobodno gdje se nadam svom najboljem vremenu. Dobro sam trenirao, a ovo će biti odlična provjera pred velika takmičenja koja me očekuju – rekao je Bjelajac.

Ovaj miting jedan je od dugovječnijih sportskih događaja u gradu na Vrbasu, pa samim tim zauzima i posebno mjesto u kalendaru manifestacija. Podrška gradskih vlastni nije izostala ni ove godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: bonanza178
  2. Povratni ping: 뉴토끼
  3. Povratni ping: 티비위키
Back to top button