BIHFUDBAL

Veležu “penal rulet” protiv Sarajeva i Kup BiH

Velež je osvajač Kupa BiH. Rođeni su večeras na Bilinom polju u Zenici savladali Sarajevo boljim izvođenjem penala 4:3. U regularnom dijelu susreta nije bilo golova.

Sarajevo bolje otvorilo meč i u uvodnim minutama propustilo dvije velike šanse.

Velež je s druge strane bio poprilično indisponiran u prvom dijelu. Nisu Rođeni pokazali previše, ali ih je sreća itekako služila u određenim trenucima.

Bordo tim novu veliku šansu stvorio je u 16. minutu. Mujakić sam izlazi pred Jovičića, ali golman Veleža je to dobro odbranio.

Sarajevo je u 31. minutu uspjelo promašiti nekoliko nevjerovatnih šansi. Tri puta je sarajevski tim uspio pogoditi Mehmeda Ćosića koji je stajao ispred gol-linije, a zatim Suljić šutirao pored gola iz četvrtog pokušaja.

Nastvak meča nije donio previše uzbuđena sve do 64. minute kada je Ovčina stvorio najbolju šansu za Velež. Dobro je pratio ubacivanje, ali nije bio precizan.

Dva minuta kasnije prijeti i Sarajevo. Ahmetović je u akciji, no Jovičić brani njegov udarac.

Dejanović je u 89. minuti imao jako dobru situaciju. Krenuo je sam na gol nakon loše reakcije Pidre, no loše je šutirao i propala je velika šansa. Zatim je Bordo tim ostao s igračem manje, jer je drugi žuti karton dobio Halid Šabanović.

Nakon 90 minuta pristupilo se izvođenju penala, a tamo su se bolje snašli igrači Veleža koji slave veliki trofej. Odlučujući penal zabio je Brandao za veliko slavlje Rođenih.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button