FUDBALREGION

Zvezda dovela pojačanje iz ruskog Arsenala

Crvena zvezda je angažovala prvo pojačanje za narednu sezonu, u kojoj će nastupati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a kao što je i najavljivano novi član šampiona Srbije je reprezentativac Zambije Kings Kangva.

Ovaj momak igra na poziciji veziste, rođen je 1999. godine, a posljednje dvije godine nastupao je za rusiki Arsenal iz Tule koji vodi nekadašnji šefa struke Crvene zvezde Miodrag Božović.

– Srećan sam i uzbuđen što sam potpisao za Crvenu zvezdu i što ću imati priliku da igram u Beogradu. Jedva čekam da se vidimo – rekao je Kangva koji se nalazi u kampu reprezentacije Zambije.

On je karijeru počeo u Hepi Hartsu, pa je prešao u Hapoel Ber Ševu. Nije se dugo zadržao u Izraelu i brzo se vratio u domovinu kako bi zaigrao za Bildkon, poslije čega je prešao u Arsenal u kome je proveo tri sezone i na 54 utakmice postigao šest golova.

U Zvezdi su ga opisali kao „fudbalera plemenitog kova, odlične tehnike, brzine i sposobnosti da ponese loptu od šesnaesterca do šesnaesterca“, kao i igrača koji dobro igra prekide. Standardni je član reprezentacije Zambije za koju je odigrao 13 utakmica i postigao gol, a prethodno je igrao za mlade selekcije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button