ATPGRAND SLAMTENIS

Četiri i po sata drame i trijumf Nadala za klasik sa Đokovićem!

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pošto je preživio dramu sa Feliksom Ože Alijasimom koga je savladao poslije velike borbe u pet setova – 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Trinaestostruki osvajač Pariza tako je zakazao klasik sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu u kome će snage odmjeriti u utorak.  

Duel Španca i Kanađanina trajao je skoro četiri i po sata. Alijasim, koga trenira Nadalov ujak Toni, je izgledao samouvjereno u prvom setu i nakon što je spasio tri brejk lopte u 3. gemu uslijedio je “kontranapad” poslije kog je oduzeo servis Nadalu. Zatim je još jednom tri puta spasio svoj servis i uz novi brejk je poveo sa 5:1.

Izvukao se Rafa na početku drugog seta, kada je u trećem gemu spasio dvije brejk šanse Ože-Alijasima, da bi pri rezultatu 3:3 vezao tri gema i tako izjednačio u setovima.

Na krilima sjajne ige u drugom setu, Rafa je treći dobio tako što je dva puta oduzeo servis rivalu kom nijednom nije pružio priliku da ga ugrozi. Kanađanin je četvrti set otvorio brejkom i poveo je sa 2:0, Nadal mu se revanširao i odmah je ribrejknuo, ali je i Ože-Alijasim ponovo uzeo servis Špancu za vođstvo od 3:1.

Ože je nekako “preživio” Nadalove nalete i pokušaje da još jednom vrati brejk, da bi priveo posao kraju i sa 6:3 izjednačio na 2:2 u setovima. Obojica tenisera bili su sigurni na svoj servis u uvodnim trenucima petog seta, mada je Nadal imao jednu priliku za brejk koju nije iskoristio. Ključni trenutak dogodio se u osmom gemu petog seta, kada je Nadal iskoristio svoju drugu brejk loptu, poveo sa 5:3, a zatim i odservirao prolaz.

A sada dan odmora, pa okršaj sa najbooljim teniserom svijeta koji je u dosadašnjem dijelu Rolan Garosa utrošio minimalanu količinu energije i sigurno dosta svježiji čeka ovaj meč.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button