EVROPSKE LIGEFUDBAL

Mesi: Real nije najbolji! Levandovski nije zaslužio Zlatnu loptu, Benzema jeste

U razgovor za kamere argentinske televizije TyC, nekada najbolji fudbaler svijeta, Leo Mesi se osvrnuo na mnogo toga bitnog što mu se desilo u posljednjih godina dana.

– Želim da ponovo osvojim Ligu šampiona i krivo mi je što nisam uspio ove sezone. Bolji tim ne pobjeđuje uvijek. Bez želje da nekom oduzimam zasluge ali Real Madrid nije bio najbolji u Ligi šampiona. Ja vrlo dobro zna šta je Real Madrid. Cio život smo bili rivali i znao sam šta može da nam se desi. Niotkuda su dali gol i okrenuli utakmicu. Znao sam i da će da nas napadnu u prvih 15 ili 20 minuta. Ako izdržiš to, onda se utakmica mijenja. Ali ako se desi nešto nepredviđeno ili padne gol, znao sam šta može da nam se desi kao što se desilo i Sitiju, Čelsiju, Liverpulu… Nije prvi put. Liga šampiona je takmičenje situacija, ne pobjeđuje uvek najbolji. Postoje specifični momenti i psihološki trenuci kada vas i najmanja greška izbacuje. Oni koji su spremni za te situacije, dođu do finala ili postanu šampioni. U Realu su najbolje upravljali tim situacijama i zato su šampioni, mišljenja je Mesi.

Predstojeći Mundijal u Kataru će biti verovatno posljednja šansa za Mesija da sa Argentinom pokori svijet.

– Imamo tim koji može da pobijedi svakoga ali to ne znači da smo favoriti. Želim taj trofej zbog sebe, ekipe, zemlje Argentine. Šta će biti poslije toga, ne znam. Razmisliću i vidjećemo šta dalje. Nisam ni razmišljao o odlasku iz Barselone pa se desio. U fudbalu se stvari brzo mijenjaju.

Dotakao se i posljednje Zlatne lopte koja mu je pripala. Po mnogima nezasluženo. Robert Levandovski je to kasnije i rekao.

– Svako ima pravo da priča šta želi. Ne slažem se sa onim što je rekao ali me i nije mnogo briga. Rekao sam ono što sam mislio. Smatram i dalje da je zaslužio Zlatnu loptu godinu ranije, ali prošle godine nije. Ja sam mu to rekao i neka to shvati kako želi. Ove godine je zaslužuje Benzema i nemam ni najmanju dilemu oko toga. Osvojio je Ligu šampiona i Primeru, imao je spektakularnu sezonu i bio je ključni čovjek u svakoj utakmici nokaut faze. Ubijeđen sam da će osvojiti Zlatnu loptu, siguran je Mesi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Mungus Shrooms Canada,
Back to top button