FUDBAL

PELE TRAŽI OD PUTINA Zaustavite invaziju

Legendarni Pele pozvao je predsjednika Rusije Vladimira Putina da prekine rat u Ukrajini, koji je doveo do preko milion raseljenih i na hiljade mrtvih.

Pele (81), koji se liječi od raka, poruku je objavio u danu u kojem je fudbalska selekcija Ukrajine došla do finala baraža za Svjetsko prvenstvo, pobjedom u Glazgovu nad Škotskom.

– Ukrajina pokušava da zaboravi, makar na 90 minuta, tragediju koja je zahvatila njihovu zemlju. Boriti se za mjesto na Svjetskom prvenstvu je već sam po sebi težak zadatak – istakao je Pele u objavi na instagram nalogu.

On je, takođe, uputio molbu ruskom predsjedniku.

– Zaustavite invaziju. Nema apsolutno nikakvog opravdanja za ovo kontinuirano nasilje. Sreli smo se u prošlosti i rukovali, tada nisam mogao da zamislim da ćemo jednog dana biti podijeljeni kao sada. Moć da zaustavite ovaj sukob je u vašim rukama. U istim onim koje sam držao na našem posljednjem susretu u Moskvi 2017. Godine – rekao je Pele, trostruki svjetski šampion sa selekcijom Brazila (1958, 1962. i 1970. godine).

U finalu baraža za Svjetsko prvenstvo, 5. juna u Kardifu sastaće se Vels i Ukrajina.

Pobjednik će na Svjetskom prvenstvu u Kataru (21. novembar – 18. decembar) igrati u Grupi B sa selekcijama Engleske, Irana i Sjedinjenih Američkih Država.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button