FUDBALREGION

PIRLO U BEOGRADU Navijaću za Srbiju na Mundijalu VIDEO

Beograd je ovog četvrtak posjetio čuveni italijanski fudbaler Andrea Pirlo.

Legenda Juventusa i Milana, koji je igrao i za trećeg italijanskog velikana Inter, došao je u Beograd kao ambasador fudbalskog kampa.

– Dobar dan svima, zadovoljstvo mi je što sam u Beogradu u okviru ove inicijative koja je posvećena djeci. Svi smo bili djeca i imali smo jedan san – da igramo fudbal – rekao je Pirlo.

– Ja sam na sreću sve svoje snove ostvario tako što sam ulagao mnogo truda, napora. Čovjek kada se posvećuje nečemu potrebna je volja, strast… Nikada ne prestajemo da učimo u bilo kom dobu i ja sam to radio od malih nogu, ali i kasnijih godina, pa i po završetku karijere.

– Djeca su budućnost, pred njima je mnogo stvari i nadam se da će im teći onako kako je teklo men”.

Pirlo je pričao o bivšim rivalima Dejanu Stankoviću i Siniši Mihajloviću, ali i Dušanu Vlahoviću.

– Radio sam i igrao sa mnogim velikim šampionima kao što su Miha i Stanković. Nisam imao to zadovoljstvo da treniram Dušana Vlahovića, naravno da bih volio i mislim da će mnogo doprinijeti Juventusu, i već doprinosi. Izuzetan je talenat, dečko je na mjestu i velika budućnost je pred njim.

Vlahović nije jedini Srbin koji je trenutno bitan faktor u Seriji A.

– U Italiji je uvijek igralo mnogo srpskih igrača, i danas ima mnogo Lazović, Milinković-Savić. Mi Italijani znamo da su srpski igrači talentovani, ali ne samo u fudbalu, u tenisu, košarci…

– Volio bih i da čestitam vama kao narodu jer ste iznjedrili veliki broj šampiona, a nemate veliku populaciju. Fudbal se čestita, mjenja se, treneri više preferiraju druge načine, ali talenat uvijek ispliva… Možda nema ‘desetki’, ali ima fudbalere koji su izrazito talentovani.

Krajem godine je Svjetsko prvenstvo u Kataru gde neće biti Italije.

– Naravno da ću navijati, Italija ne učestvuje, navijaćemo za Srbiju – rekao je Pirlo.

Na kraju je još jednom prokomentarisao Milinković-Savića koga vide kao njegovog nasljednika u Juventusu.

– Fizički smo mnogo različiti, ali sigurno imamo te brojeve na dresu, elegantan je, ima fizičku snagu i lijepo ga je videti ga. Pokazuje nevjerovatne stvari, iako ima preko 190, a izuzetan je tehničar.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button